Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Late Roman Coarse Ware, Cooking Ware and Amphorae in the Mediterranean: Archaeology and Archaeometry (LRCW 4) θα διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Απριλίου 2011.

Θεσσαλονίκη
7-10 Aπριλίου 2011
 
4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΡΩΜΑΪΚΗ ΚΟΙΝΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ
ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΜΕΤΡΙΑ
 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Προθεσμία για υποβολή περιλήψεων: 30 Ιουνίου 2010
http://www.lrcw4.web.auth.gr
Το 4ο Διεθνές Συνέδριο Late Roman Coarse Ware, Cooking Ware and Amphorae in the Mediterranean: Archaeology and Archaeometry (LRCW 4) θα διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Απριλίου 2011. Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος περιλαμβάνει προφορικές ανακοινώσεις και ανακοινώσεις τοίχου με θέματα που αφορούν στη μελέτη της υστερορωμαϊκής κεραμικής (3ος αιώνας μ. Χ. ως το τέλος της αρχαιότητας) από χώρες της Μεσογείου.
Περιλήψεις. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά περίληψη που δεν θα ξεπερνά τις 300 λέξεις, στην ηλεκτρονική διεύθυνση lrcw4-congress@hist.auth.gr. Το κείμενο θα πρέπει να είναι σε μορφή Word και να περιλαμβάνει τον τίτλο της ανακοίνωσης (με κεφαλαία), το όνομα, το φορέα, την ηλεκτρονική διεύθυνση του/των συγγραφέα/ων, καθώς και μερικές λέξεις-κλειδιά. Παρακαλείστε να σημειώνετε αν επιθυμείτε προφορική ανακοίνωση ή ανακοίνωση τοίχου. Οι περιλήψεις θα αξιολογηθούν από την επιστημονική επιτροπή με κριτήρια την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους.Προθεσμία υποβολής περιλήψεων: 30 Ιουνίου 2010.
Προφορικές ανακοινώσεις. Κάθε ανακοίνωση θα πρέπει να έχει διάρκεια 15 λεπτών. Οι ομιλητές καλούνται να χρησιμοποιήσουν PowerPoint στις εισηγήσεις τους, αλλά υπάρχει δυνατότητα και για προβολή διαφανειών.
Ανακοινώσεις τοίχου. Oι διαστάσεις των ανακοινώσεων τοίχου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100 εκ. ύψος x 70 εκ. πλάτος. Ανακοινώσεις που δεν συνοδεύονται έστω από ένα μέλος της συγγραφικής ομάδας δεν θα αναρτηθούν.
Γλώσσες. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου έχουν οριστεί τα ελληνικά και τα αγγλικά. Η Οργανωτική Επιτροπή θα δεχθεί ανακοινώσεις στα γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Όσοι από τους συμμετέχοντες χρησιμοποιήσουν άλλη γλώσσα εκτός των αγγλικών καλούνται να χρησιμοποιήσουν αγγλικά στο κείμενο του PowerPoint και να υποβάλουν εκτεταμένη περίληψη 2 έως 3 σελίδων στα αγγλικά. Η περίληψη αυτή θα πρέπει να σταλεί στη γραμματεία του συνεδρίου 15 μέρες πριν το συνέδριο προκειμένου να διανεμηθεί στο ακροατήριο την ώρα της παρουσίασης.
Εγγραφή. Η εγγραφή στο συνέδριο θα γίνεται με αποστολή της απόδειξης πληρωμής στην ηλεκτρονική διεύθυνση lrcw4-congress@hist.auth.gr μέχρι 15 Ιανουαρίου 2011
 
Έξοδα εγγραφής. Σύνεδροι:

150 € Καφές, 3 γεύματα, 1 δεξίωση, τόμος περιλήψεων.
180 € Καφές, 3 γεύματα, 1 δεξίωση, τόμος περιλήψεων, συμμετοχή σε εκδρομή.
230 € Καφές, 3 γεύματα, 1 δεξίωση, τόμος περιλήψεων, συμμετοχή σε εκδρομή, τόμος LRCW 4.
 
 
 
Έξοδα εγγραφής. Φοιτητές: (η βεβαίωση της φοιτητικής ιδιότητας πρέπει να αποσταλεί στη διεύθυνσηlrcw4-congress@hist.auth.gr):
80 € Καφές, 3 γεύματα, 1 δεξίωση, τόμος περιλήψεων.
130 € Καφές, 3 γεύματα, 1 δεξίωση, τόμος περιλήψεων, συμμετοχή σε εκδρομή, τόμος LRCW 4
Τρόποι πληρωμής: όλες οι πληρωμές θα γίνονται με τραπεζική κατάθεση σε ευρώ (€). Τα έξοδα τραπέζης για την εξόφληση της εγγραφής δεν συμπεριλαμβάνονται στο κόστος εγγραφής.
Στοιχεία λογαριασμού:
Τράπεζα: Τράπεζα Πειραιώς
Δικαιούχος: LRCW4
BIC: PIRBGRAA
IBAN: GR61 0172 2720 0052 7204 6472 428
Δημοσίευση. Οι προφορικές ανακοινώσεις καθώς και ανακοινώσεις τοίχου θα δημοσιευθούν στον τόμο του συνεδρίου LRCW4 στην σειρά BAR International Series.
Εκδρομές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Το πρόγραμμα των εκδρομών θα ανακοινωθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου.
Διαμονή. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι για το κόστος του ταξιδιού και της διαμονής. Ξενοδοχεία, ενδεικτικές τιμές και άλλες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.
Πληροφορίες. Η κύρια πηγή πληροφοριών για το συνέδριο είναι η ιστοσελίδα του συνεδρίου www. lrcw4.web.auth.gr.


LRCW International Standing Committee
Michel Bonifay, CNRS, Centre Camille Jullian (France)
Claudio Capelli, Università di Genova (Italy)
Miguel A. Cau Ontiveros, ICREA, Universitat de Barcelona (Spain)
Piotr Dyzcek, Universytet Warsawski (Poland)
Josep Maria Gurt i Esparraguera, Universitat de Barcelona (Spain)
Philip Kenrick, RCRF, Oxford (United Kingdom)
Simonetta Menchelli, Università di Pisa (Italy)
Natalia Poulou-Papadimitriou, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)
Paul Reynolds, ICREA, Universitat de Barcelona (Spain)
Sara Santoro, Università di Parma (Italy)
Jean-Christophe Treglia, CNRS, LAMM (France)
Agnès Vokaer, CReA, Université Libre de Bruxelles (Belgium)
David Williams, University of Southampton (United Kingdom)
 
 
 
Γραμματεία
Δρ. Ελένη Νοδάρου, INSTAP Study Center for East Crete
Νίκη Σαριδάκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Δημήτριος Μηνασίδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 
 
 
 
Η οργανωτική επιτροπή
Α. Μέντζος Ν. Πούλου-Παπαδημητρίου Β. Κυλίκογλου
Καθηγητής Επίκουρη Καθηγήτρια  
Διευθυντής Ερευνών
Βυζαντινής Αρχαιολογίας Βυζαντινής Αρχαιολογίας ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης