ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
          
   Αθήνα,   20/3/2019
   Αρ. Πρωτ.: 438
 
    Προς:
    τα μέλη του ΣΕΑ
 
                                                                                                
      Εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
15-21 Απριλίου 2019
Η αρχαιολογία στην Οθόνη
 
Αγαπητοί Συνάδελφοι, -ισσες
 
Σε συνέχεια της αρ. πρωτ. 378/25-1-2019 Α’ Εγκυκλίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την «Εβδομάδα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» με θέμα «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη», η οποία διοργανώνεται την εβδομάδα 15 έως και 21 Απριλίου 2019, από τα μέλη του Σ.Ε.Α. πανελλαδικά, σας ενημερώνουμε ότι έχει εξασφαλιστεί, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας «Αγών», η δυνατότητα δωρεάν προβολής μιας σειράς από αξιόλογα μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού, εθνολογικού και ιστορικού περιεχομένου (ο κατάλογος με ταινίες μυθοπλασίας σχετικές με την αρχαιότητα και την εικόνα του αρχαιολόγου θα σας αποσταλεί σύντομα). Οι συνάδελφοι, -ισσες και οι Υπηρεσίες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση του Συλλόγου και να πραγματοποιήσουν προβολές, παρακαλούνται να συμβουλευτούν τον συνημμένο κατάλογο και να αποστείλουν αίτημα προς τη Γραμματεία του Συλλόγου (email: archaeol@otenet.gr ή στο τηλέφωνο 210 3252214, ώρες  11-14μμ) όπου να αναφέρονται τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες τις οποίες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης, καθώς και η μορφή αρχείου, στην οποία επιθυμούν να τα λάβουν.
Επίσης, για την κατάρτιση του ενιαίου πανελλαδικού προγράμματος δράσεων, το οποίο θα σταλεί ως δελτίο τύπου στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ αλλά και στα ΜΜΕ, παρακαλούνται οι συνάδελφοι από κάθε Υπηρεσία να στείλουν το αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσεών τους, όπου θα αναφέρεται ο τίτλος κάθε δράσης, ο χώρος διεξαγωγής, η ημερομηνία, η ώρα, ο/η υπεύθυνος-η δράσης και τηλέφωνα επικοινωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις προβολές, οι οποίες μπορούν να προγραμματιστούν στους χώρους προβολών μουσείων και υπηρεσιών, στον περιβάλλοντα χώρο μνημείων κ.ο.κ. οι συνάδελφοι μπορούν να οργανώσουν ομιλίες, διαλέξεις, θεματικές περιηγήσεις και άλλες δράσεις γύρω από την θεματική «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη».
Για την έγκαιρη κατάρτιση του προγράμματος εκδηλώσεων, αλλά και για την οργάνωση της αποστολής των ντοκιμαντέρ-ταινιών, παρακαλούνται οι συνάδελφοι-ισσες να στείλουν τη συμμετοχή τους, καθώς και τον κατάλογο των ντοκιμαντέρ και ταινιών, αυστηρά έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.
Επισυνάπτεται επίσης η αφίσα της Εβδομάδας Δράσης για την προβολή και προώθησή της στα ΜΜΕ, φορείς κλπ.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,
 
Η Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
  Σταματία Μαρκέτου                           Θεμιστοκλής Βάκουλης