Η Κυβέρνηση συγκεκριμενοποιεί πλέον και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Προς Όλα τα μέλη του ΣΕΑ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση συγκεκριμενοποιεί πλέον και εξειδικεύει τις αντιλαϊκές επιλογές της για το Δημόσιο. Με το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αλλά και με τις ρυθμίσεις που ήδη ψηφίστηκαν, καταργείται το σύνολο των δικαιωμάτων μας.
Έτσι μετά την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματός μας με την κατάργηση του13ου και 14ου μισθού, μετά τα νέα φορολογικά βάρη, με πρόσχημα την κρίση καταργεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και από κοινωνικό και αλληλεγγύης, το μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό. Αντί να επιστρέψει τα κλεμμένα αποθεματικά στα Ταμεία, να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή και να διασφαλίσει νέους πόρους, τα οδηγεί σε διάλυση.
 
Με τις επιλογές της Κυβέρνησης :
 ·        Μειώνονται δραματικά οι συντάξεις μέσα από τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών όχι με βάση τον τελευταίο μισθό ή της πενταετίας που ισχύει σήμερα, αλλά με βάση όλο τον εργάσιμο βίο και την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ
·        Περιορίζεται και προοπτικά καταργείται η συμμετοχή του Κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση.
·        Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη.
·        Αυξάνονται τα χρόνια εργασίας από 35 σε 40.
·        Αυξάνονται τα όρια ηλικίας ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τις μητέρες ανηλίκων οιοποίες επιβαρύνονται ακόμη και με 15 χρόνια παραμονής στην υπηρεσία.
·        Από 1/1/2011 εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι του Δημοσίου στο ΙΚΑ.
 
Οι επιπτώσεις από τις αντιασφαλιστικές επιλογές της Κυβέρνησης θα είναι δραματικές για όλους. Για τους ήδη συνταξιούχους, γι’ αυτούς που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους. Για όλους εμάς τους εργαζόμενους που θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι συντάξεις μας θα μειωθούν δραματικά και θα γίνουν προνοιακά επιδόματα.
Η Κυβέρνηση για ευνόητους λόγους επέλεξε να ψηφίσει τις αντιασφαλιστικές και αντεργατικές επιλογές της μέσα στο καλοκαίρι. Στις 8 Ιουλίου ψήφισε τις γενικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, στις 15 Ιουλίου την εξειδίκευση για το Δημόσιο.
 
Ο Σ.Ε.Α. καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ τηνΠέμπτη 15 Ιουλίου 2010 από 11.00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και σε μαζικό διάβημαδιαμαρτυρίας στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.
 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ