ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα, 28/1/2016

Αρ. Πρωτ.: 46

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΑ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016


 

Συνάδελφοι/σες

Το νέο μισθολόγιο σε συνδυασμό με το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης διαιωνίζει και παγιώνει το καθεστώς της φτώχειας και της ανισότητας και στο Δημόσιο, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ.

Οι προτεινόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα σηματοδοτούν την πλήρη του αποδόμηση, την αποδοχή νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών σχεδιασμών και την ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση του κοινωνικού κράτους. Πρόκειται για μια καταστρεπτική προοπτική που υπαγορεύεται από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και έχει γίνει αποδεκτή από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που μαζί με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο ήδη από τον Αύγουστο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ).  

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του Δημοσίου καθώς και όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς που πλήττονται από το νέο ασφαλιστικό, πρόκειται να συντονίσουν τη δράση τους για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και ένα βιώσιμο και δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με στόχο τη διαφύλαξη και βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Για το λόγο αυτό, σας καλούμε να συμμετέχετε δυναμικά και μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ και η Πρωτοβουλία συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (στην οποία ο ΣΕΑ συμμετέχει κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ) με επόμενο σταθμό τη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Καλούμε τις Τοπικές Επιτροπές του ΣΕΑ σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων και οργάνωσης της παρουσίας τους (με πανό και αφίσες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του ΥΠΠΟΑ) στα απεργιακά συλλαλητήρια όλης της χώρας.

 

Η υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και η ακύρωση των κυβερνητικών σχεδίων είναι υπόθεση όλων μας!

 

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ