Αθήνα, 9/12/2014

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΛΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ

 


 

ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΗΛΙΑ ΤΣΟΠΕΛΑ

 

O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει το όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014. Οι τυφλές συλλήψεις κατέληξαν και στην εντελώς αναίτια και καταχρηστική σύλληψη του συναδέλφου Ηλία Τσόπελα, υπαλλήλου του ΥΠΠΟΑ. Ο συνάδελφος συνελήφθη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014 και παραπέμπεται σε δίκη με κατασκευασμένες κατηγορίες, παρουσία μάλιστα άλλων συναδέλφων που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσαν τις δυνάμεις καταστολής ότι ο Ηλίας Τσόπελας ήταν μαζί τους και δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη σε οποιαδήποτε παραβατική πράξη.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει απερίφραστα την κατάφωρη προσβολή και καταστολή του αναφαίρετου δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας, της έκφρασης καθώς και της άσκησης κάθε δημοκρατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Ηλία Τσόπελα, συμμετέχοντας σε όποια μορφή συμπαράστασης αποφασιστεί από τα σωματεία του ΥΠΠΟΑ και την ΑΔΕΔΥ. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση και άρση της δίωξης του συναδέλφου.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ