Αθήνα, 2/12/2014

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΣΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟ


 

Εκφράζουμε την απόλυτη και αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και στηρίζουμε ολόψυχα το δίκαιο και νόμιμο αίτημά του να λαμβάνει τις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στη Σχολή που έχει επιτύχει με Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ως άνθρωποι που εργαζόμαστε στο χώρο του πολιτισμού υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση όλων χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Καταδικάζουμε την εκδικητική και ανάλγητη στάση της Πολιτείας που αφήνει –τρεις βδομάδες τώρα-να κινδυνεύει η ζωή του Ρωμανού, επικαλούμενη νομικίστικες δικαιολογίες, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό.

Απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και τους λέμε πως, αν ο Ν. Ρωμανός χάσει τη ζωή του, θα πρόκειται για δολοφονία με αυτουργό την ίδια την κυβέρνηση.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να δράσουν πριν είναι αργά, προς υπεράσπιση των βασικών αρχών και αξιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων έτσι ώστε να γίνει αποδεκτό το δίκαιο αίτημα του απεργού Ν. Ρωμανού να σπουδάσει.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ