Την Τετάρτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ.Ανδριανός, η Γ.Γραμματέας κ. Λ. Μενδώνη και οι σύμβουλοι του Υπουργού.

ΘΕΜΑ: Συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία

 

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ.Ανδριανός, η Γ.Γραμματέας κ. Λ. Μενδώνη και οι σύμβουλοι του Υπουργού.

Το ΔΣ του ΣΕΑ έθεσε όλα τα πιεστικά ζητήματα του κλάδου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (βλ.συνημμένο). Ιδιαίτερα το σοβαρό θέμα των κονδυλίων του ΤΑΠΑ για τα λειτουργικά έξοδα των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, ο Υπουργός επανέλαβε ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία και ότι διερευνώνται λύσεις οι οποίες ελπίζει να τελεσφορήσουν εντός των προσεχών ημερών.

Η συζήτηση διεξήχθει σε καλό κλίμα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα και θα πραγματοποιηθούν θεματικές συναντήσεις για τα επιμέρους ζητήματα.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ