Αθήνα, 8/10/2014

Αρ. Πρωτ.: 457

 

ΠΡΟΣ:

  1. Δ/νση Διοικητικού ΥΠΠΟΑ

  2. Tα μέλη του ΣΕΑ

 

ΚΟΙΝ:

  1. Γρ. κ.Υπουργού ΥΠΠΟΑ

  2. Γρ. κας Γ. Γραμματέα Πολιτισμού

  3. Γρ. κας Προϊσταμένης ΓΔΑΠΚ

 

Συνάδελφοι,

 

μετά τη χθεσινή διαμαρτυρία του ΣΕΑ σχετικά με τη μη χορήγηση άδειας για τη διεξαγωγή Συνέλευσης, λάβαμε το συνημμένο έγγραφο από τη Δ/νση Διοικητικού.

Επισημαίνουμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει πραγματοποιήσει μία Συνέλευση κατά το έτος 2014 (Τακτική Εκλογοαπολογιστική στις 17 Μαρτίου 2014). Η δεύτερη μέρα απουσίας η οποία αναφέρεται στο συνημμένο έγγραφο, αφορά στη διεξαγωγή των Αρχαιρεσιών του Συλλόγου, διαδικασία η οποία πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια, όπως σε όλα τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θεωρούμε προσβολή για τον κλαδο, για τις εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες που πραγματοποιούν τα μέλη μας σε όλη τη χώρα, για τον προσωπικό χρόνο που διατίθεται στις ανάγκες της υποστελεχωμένης Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των μνημείων, για τα χρήματα των οδοιπορικών που βάζουμε από την τσέπη μας, το να θεωρείται ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει υπερβεί τις δικαιούμενες μέρες άδειας για τις συλλογικές διαδικασίες των μελών του για το 2014!

Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Συνημμένα: Ένα (1) έγγραφο

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ