Αθήνα, 7/10/14

Αρ. Πρωτ. : 439

 

ΠΡΟΣ

Όλα τα μέλη του ΣΕΑ

 

 

Συνεχίζεται η απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας απέναντι

στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

 

Μετά από την απουσία οποιασδήποτε πραγματικής διαδικασίας διαλόγου με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, είτε πριν είτε μετά την έκδοση του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ στο ΦΕΚ 171/28-8-2014, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ δεν διευκολύνει ούτε τον διάλογο των εργαζόμενων μεταξύ τους!

 

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, για να συζητήσει το θέμα του νέου Οργανισμού και να πάρει αποφάσεις για τις μελλοντικές του ενέργειες.

Αν και ο Ν. 1264/82 δίνει τη δυνατότητα στην πολιτική ηγεσία να διευκολύνει τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, η Γενική Γραμματέας (που σημειωτέον δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα συνάντησης με το νέο ΔΣ του Συλλόγου) και στη συνέχεια ο ίδιος ο Υπουργός οχυρώθηκαν πίσω από τη σχετική εγκύκλιο

(ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΔΥ/ΔΥΟΙΚ/Α3/89763/14816/12378/6449/3-6-2013) και αρνήθηκαν να διευκολύνουν τα μέλη του ΣΕΑ, προκειμένου αυτά να συμμετάσχουν στη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Οκτωβρίου.

 

Θα έπρεπε να γνωρίζει η πολιτική ηγεσία ότι οι μαχόμενοι αρχαιολόγοι και ο Σύλλογός τους δεν φιμώνονται με τέτοιους τρόπους.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, και ώρα 10.00 πμ, στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών (Σίνα και Δαφνομήλη, έναντι του Γαλλικού Ινστιτούτου) και για τη συμμετοχή μας στη Συνέλευση μας καλύπτει η 24ωρη απεργία που προκηρύσσει το ΔΣ του ΣΕΑ για την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.

Όσοι από τους συνάδελφους της περιφέρειας έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Πέμπτη 9/10/2014 παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν μία μέρα άδειας. Για τα έξοδα μετακίνησης ισχύει η προηγούμενη εγκύκλιος του ΣΕΑ.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν στη Συνέλευση για να ακουστεί με δύναμη η φωνή των αιτημάτων μας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,

 

Η Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Όλγα Σακαλή               Θέμης Βάκουλης