Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα προβολής των παρακάτω ντοκιμαντέρ τα οποία προβάλλουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα από την συμβολή όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται σε αυτήν

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα προβολής των παρακάτω ντοκιμαντέρ τα οποία προβάλλουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα από την συμβολή όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται σε αυτήν.

 

  • 1917, Η Μεγάλη Πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης”. Επίσημη Συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας 2013.

              Ντοκυμαντέρ παραγωγής του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών,
              Σκηνοθεσία Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, 
2012, διάρκεια 32΄.

             Η πυρκαγιά του 1917, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, υπήρξε ένα καταλυτικό γεγονός
             στην ιστορία της πόλης. Περισσότεροι από 70 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν άστεγοι, ενώ καταστράφηκαν μνημεία, δημόσια κτίρια,
             υπηρεσίες και καταστήματα.
             Η πόλη που βγήκε μέσα από τα ερείπια ήταν μια καινούργια πόλη που φιλοδοξούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας νέας εποχής.
             Όλεθρος και αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα, η πυρκαγιά ζωντανεύει μέσα από ελληνικά και ξένα αρχεία και τις αναλύσεις έγκριτων ερευνητών.

  • Το παράξενο πεπρωμένο της αρπαγείσας κόρης”. Βραβείο μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολ.ταινιών της Αμιένης το 2010.

              Αρχαιολογικό ντοκυμαντέρ, Σκηνοθεσία Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, 2009, διάρκεια 8΄12”.

              Η Κιστοφόρος Κόρη, η μία από τις δύο Καρυάτιδες των Μικρών Προπυλαίων της Ελευσίνας, συνομιλεί με τη δίδυμη αδελφή της,
              που μετά τη  βίαιη αρπαγή της από τον τόπο της ζει μόνη, ξένη ανάμεσα σε ξένους, στο Μουσείο του Πανεπιστημίου του 
Cambridge.

 

  • Σωστική ανασκαφή στην Ιερά Οδό”. Συμμετοχή στο 5ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Χαλκίδας.

               Αρχαιολογικό ντοκυμαντέρ, Σκηνοθεσία Ελένη Στούμπου-Κατσαμούρη, 2010, διάρκεια 5΄30”

  • Οι Φύλακες της μνήμης”, σκηνοθεσία Σταύρος Ψυλλάκης, παραγωγή ΚΕ΄ΕΠΚΑ, διάρκεια 57΄.

  • Οι ειδικοί της αρχαιολογίας”, 20λεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους που παρουσιάζει τη δουλειά του αρχαιολόγου, Γαλλικής Παραγωγής 2010, βραβείο παιδαγωγικού ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ ΑΓΩΝ.

  • Ο Αη Γιώργης στο Ακραίφνιο”, αρχαιολογικό ντοκυμαντέρ για την αναστήλωση του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, συμπαραγωγή του ΣΕΑ και της 23η ΕΒΑ, διάρκεια 24΄.

 

Οι Υπηρεσίες που ενδιαφέρονται να τις προβάλλουν, θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έως και την Τρίτη ώρες 12.00-17.00, προκειμένου να παραλάβουν τα dvd των ταινιών.