Αθήνα, 28/07/2006

Προς Όλους τους συναδέλφους

Επειδή η συμπερίληψη κειμένου του Δημήτρη Αθανασούλη, προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο περιοδικό ΠΕΡΙΣΤΥΛΟΝ προκάλεσε σύγχυση σε ορισμένους συναδέλφους όσον αφορά στην σχέση του Σ.Ε.Α. με την ομώνυμη εταιρεία της ΠΟΣΥΠΠΟ, εκτιμάται ότι πρέπει να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις:

Ένα χρόνο πριν ζητήθηκε από την ΠΟΣΥΠΠΟ να εκπροσωπηθεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων με κείμενο του προέδρου του σε συνδικαλιστικό περιοδικό που θα εξέδιδε ως Ομοσπονδία Εργαζομένων. Ο πρόεδρος ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας ένα, επίκαιρο τότε, κείμενο με θέμα την βράβευση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στην Θεσσαλονίκης και την σχετική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σ.Ε.Α. τον Ιούνιο του 2005 για να γιορτάσει το γεγονός.

Η συνεργασία και η σύσφιξη των σχέσεων του Σ.Ε.Α. με την Ομοσπονδία και τους κλαδικούς συνδικαλιστικούς φορείς του ΥΠΠΟ, που, στο πλαίσιο της αντίδρασης στο καταστροφικό σχέδιο οργανισμού Τατούλη, αναδείχθηκε σε ζωτικής σημασίας ζήτημα, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική παράμετρο της πολιτικής του Σωματείου μας. Με αυτό το δεδομένο εστάλη το κείμενο προς ένα συνδικαλιστικό έντυπο που θα εξέφραζε την ΠΟΣΥΠΠΟ.

Είναι σαφές ότι το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και ειδικότερα ο πρόεδρος καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την εταιρεία ΠΕΡΙΣΤΥΛΟΝ. Αυτό, άλλωστε, ήταν εντελώς προφανές και στην τελευταία απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ