Αθήνα, 12/12/2006

Προς Όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Α.
 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 με τα ακόλουθα αιτήματα:

1. Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας από το Νομοσχέδιο για την «Πολιτιστική Χορηγία», με την οποία στο εξής όλες οι προσλήψεις του έκτακτου ωρομίσθιου προσωπικού για όλα τα έργα και σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιούνται από την Κεντρική Υπηρεσία (δηλαδή από τις Γενικές Διευθύνσεις) του ΥΠΠΟ, ώστε να είναι κομματικά ελεγχόμενες και όχι από τις Εφορείες, τα Μουσεία και τις άλλες διευθύνσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας! 
2. Την άμεση κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία το Διοικητικό έργο της ΔΙΠΚΑ και κατ’ επέκταση και των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, υπάγεται στο ΤΔΠΕΑΕ, που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υπηρεσίας.
3. Στηρίζουμε τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ και διεκδικούμε την θεσμική και μισθολογική μας αναβάθμιση.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΤΙ Ο Σ.Ε.Α. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας ο Σ.Ε.Α. θα κλιμακώσει τον αγώνα του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Αθανασούλης

Η Γενική Γραμματέας

Αθηνά Χατζηδημητρίου