ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα,    14/3/2024
 
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Ο ΔΕΩΝ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 
Το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στεγάζει την αγωνιστική ιστορία του λαού του Περιστερίου. Οι αγωνιστές και τα θύματα του μπλόκου, πλήθος πολιτών που έπεσαν μαχόμενοι, ο εκτελεσμένος λαϊκός Δήμαρχος Ευγένης Χαραλαμπίδης, η ηρωική ΕΠΟΝίτισσα Άννα Παρλιάρου, οι αλύγιστοι εργάτες του Κάρβουνου και του «Λαναρά» είναι μόνον κάποιες από τις ηρωικές μορφές που παρουσιάζονται στην πλούσια εκθεσιακή αφήγηση του Μουσείου.

Χωρίς στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορική μνήμη και στην αγωνιστική ιστορία της κοινωνίας του Περιστερίου και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, η Διοίκηση του Δήμου στήνει στην είσοδο του Μουσείου ένα περίπτερο, με προφανή σκοπιμότητα να κρύψει την παρουσία του και ως εκ τούτου να βλάψει την αποστολή και τη λειτουργία του. Κάθε προσπάθεια απαξίωσής του, συνιστά ασέβεια στην ιστορία και πρόκληση για την κοινωνία και την πολύτιμη μνήμη του τόπου μας. Το Μουσείο είναι στοιχείο της ταυτότητας του Περιστερίου και των γενεών της χώρας που αντιστάθηκαν στον κατακτητή.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) ζητά από το Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη να μετακινήσει άμεσα το περίπτερο από το χώρο μπροστά από το Μουσείο και να αποτρέψει κάθε ενέργεια που προσβάλλει και παρεμποδίζει τη λειτουργία του.