ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
Αθήνα,  14/2/2023
                                                                                                              
 
Λόγω της συμμετοχής των συναδέλφων και συναδελφισσών στην σημερινή 24ωρη απεργία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 
 
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά στο κτίριο του ΥΠΠΟΑ στη Μπουμπουλίνας, με τη συμμετοχή του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής Στερεάς και Νήσων, τα μέλη του οποίου πραγματοποίησαν στάση εργασίας. 
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο είχε περικυκλωθεί από την αστυνομία! Οι συγκεντρωμένοι απεργοί υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας στο Μουσείο, η οποία είχε κληθεί να "προστατεύσει" το Μουσείο από τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του. 
 
Η εικόνα του κεντρικού δημόσιου Μουσείου της χώρας με αστυνομικούς στο περιστύλιο και τα ΜΑΤ στον κήπο είναι η θλιβερή εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζει για τα μουσεία ο κατάπτυστος νόμος του ΥΠΠΟΑ.
 
Ως Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων παλεύουμε για δημόσια Μουσεία ανοιχτά σε όλους και όχι μουσεία-κυβερνητικά υποχείρια παραδομένα στην εμπορευματοποίηση και στην οικονομική ελίτ της χώρας.
 
Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
http://sea.org.gr/details.php?id=1325
 
Απεργιακές συγκεντρώσεις:
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2: Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών σωματείων (ΑΘΗΝΑ: 10.30 πμ στα Προπύλαια, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11 πμ στο άγαλμα Βενιζέλου)
 
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2 στις 5 μ.μ. διαδηλώνουμε έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός. Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και όλο τον κόσμο του πολιτισμού σε κοινή κινητοποίηση για την υπεράσπιση του πολιτισμού και των εργαζόμενων του.
  • Συγκέντρωση: μπροστά από το ΑΚΡΟΠΟΛ
  • Ηράκλειο στις 10:30 έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
 
Βίντεο εδώ https://we.tl/t-mk4OTT3Cxz