Συναδέλφισσες-οι,
Σας ενημερώνουμε ότι χτες (10/11) απεστάλη η παρακάτω επιστολή στον Υπηρεσιακό Γραμματέα κ. Ε. Αντωνόπουλο.
 
 
 
 
Αξιότιμε κ. Υπηρεσιακέ Γραμματέα,
 

Την Παρασκευή 6/11 οι Σύλλογοί μας προέβησαν σε παναττική στάση εργασίας (για τον ΣΕΚΑ πανελλαδική) για να πραγματοποιηθεί συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά την συζήτηση της αίτησης ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης για την απόσπαση και επανατοποθέτηση του ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικού χώρου που έχει βρεθεί στον Σταθμό Βενιζέλου/Μετρό Θεσσαλονίκης.
Την ίδια μέρα, ενημερωθήκαμε από μέλη μας ότι το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη ζητά τα ονόματα όσων συμμετείχαν σε αυτή τη στάση εργασίας! Ως γνωστόν, το δικαίωμα των υπαλλήλων σε κάθε μορφή απεργιακής κινητοποίησης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και προστατεύεται για όλους τους υπαλλήλους. Οι Υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να αποστείλουν στη Διοίκηση, μετά την απεργιακή κινητοποίηση, μόνο αριθμητικά δεδομένα συμμετοχής, και ποτέ ονομαστικά. Στο τέλος εκάστου μήνα τα αναλυτικά στοιχεία στέλνονται ανά υπάλληλο με τη μισθοδοσία του, για την ανάλογη παρακράτηση, στις αρμόδιες οικονομικές Υπηρεσίες. 
Σε καμία περίπτωση δεν έχει συμβεί ως τώρα, και ούτε θα πρεπε, να δοθούν ονομαστικά στοιχεία απεργών στην πολιτική ηγεσία. Δεν έχει συμβεί ούτε στις προηγούμενες στάσεις εργασίας (λχ πρόσφατη περίπτωση η στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έξω από το Εφετείο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής).
Την απαίτηση για την παροχή των εν λόγω στοιχείων την θεωρούμε ακραία προσπάθεια εκφοβισμού των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη στάση εργασίας αλλά πιθανώς και για μελλοντικές.
Ζητάμε να ακολουθηθεί η πάγια και νόμιμη διαδικασία όπως αυτή εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών μας.
 
Οι πρόεδροι των σωματείων
 
Δέσποινα Κουτσούμπα, Πρόεδρος ΣΕΑ
Δέδες Λιώνης, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων
Γιάννης Βεροιόπουλος, Προεδρος ΠΕΣΑ
Δημήτρης Κουφοβασίλης, Πρόεδρος ΣΕΚΑ