ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
                                                                                   
 
Αθήνα, 22/5/2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη την αγαπητή συνάδελφο, καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Βάσω Πέννα, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 17.05.2018.
Η Βάσω Πέννα υπηρέτησε ως επιμελήτρια βυζαντινών αρχαιοτήτων στις Εφορείες Καβάλας και Χίου, ενώ την υπηρεσιακή της καριέρα στο Υπουργείο Πολιτισμού  ολοκλήρωσε στο Νομισματικό Μουσείο, του οποίου υπήρξε και αναπληρώτρια διευθύντρια.
Τόσο κατά την θητεία της  στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, όσο και στην μετέπειτα ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό και βασικό στέλεχος, υπηρέτησε πιστά και δημιουργικά την Ιστορία και Αρχαιολογία της Βυζαντινής περιόδου, και κυρίως τον τομέα της Νομισματικής και της Σιγιλλογραφίας. Αναδείχθηκε σε κορυφαία νομισματολόγο, με διεθνή αναγνώριση. Συνέγραψε πλήθος μελετών και με το επιστημονικό και διδακτικό έργο της συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην καθιέρωση της  Νομισματικής και Σιγιλλογραφίας ως τομείς γνωστικού αντικειμένου και έρευνας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. 
Οι συνάδελφοί της στην Υπηρεσία και κυρίως στο Νομισματικό Μουσείο θυμούνται πάντα, εκτός από τη βαθιά γνώση του αντικειμένου, τη συναδελφικότητα και τη διάθεση προσφοράς  που την χαρακτήριζε.
Το κενό που αφήνει πίσω της είναι δυσαναπλήρωτο.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον σύζυγό της , συνάδελφο Χαράλαμπο Πέννα και την οικογένειά της.