ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, 6937075765, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr

 

Αθήνα, 22/6/2016

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

 

Οι κινηματογραφικές προβολές στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων συνεχίζονται και φέτος για πέμπτη χρονιά. Από τις 28 Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προβληθούν πάνω από είκοσι ταινίες από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο με την καθιερωμένη πλέον συνεργασία του ΣΕΑ με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Οι προβολές εντάσσονται στις πολύμορφες δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που έχουν στόχο να προσφέρουν στο ευρύ κοινό ποικίλες εκδηλώσεις μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

 

Οι προβολές ξεκινούν την Τρίτη 28 Ιουνίου με το αριστούργημα του Φρανσουά Τρυφώ Το Τελευταίο Μετρό” και θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη με αγαπημένες ταινίες των Γκοντάρ, Τρυφώ, Άλεν, Λιούμετ κ.α.

 

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου σειρά έχει το ντοκιμαντέρ Screamin' Jay Hawkins “I put a spell on me”, ένα αφιέρωμα στον πρόωρα χαμένο σκηνοθέτη Ν. Τριανταφυλλίδη. Την ταινία θα παρουσιάσει η σύντροφός του Μαρίνα Δανέζη, παρουσία των συντελεστών του έργου. Θα ακολουθήσει πάρτυ στη μνήμη του. Κατά την διάρκεια του πάρτυ θα προβληθούν video clips που δημιούργησε ο ίδιος για τα μουσικά συγκροτήματα «Τρύπες», “The Jon Spencer Blues Explosion”, τους καλλιτέχνες Λευτέρη Μυτιλιναίο, Γιώργο Μαργαρίτη κ.α. Ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Νίκο Τριανταφυλλίδη, η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (Ε.Ε.Ν.) και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (Σ.Ε.Α.) αφιερώνουν το φετινό πρόγραμμα προβολών στο μουσικό ντοκιμαντέρ, ένα είδος που τόσο αγαπούσε.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ θα αναρτηθεί και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ στο Facebook - Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΑ (seanema).

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ: 9.00μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 

Ευχαριστίες:

Ευχαριστούμε τη NEW STAR, την ΕΕΝ και τους δημιουργούς για την ευγενική παραχώρηση των ταινιών.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας του ΣΕΑ και τον Γιάννη Μαλατάντη για την εθελοντική προσφορά τους.


 

 


 


 

Screamin’ Jay Hawkins «I put a spell on me»

Το πορτρέτο του σπουδαίου αμερικανού μουσικού μέσα από τις μαρτυρίες συνεργατών, συναδέλφων και ανθρώπων του περιβάλλοντός του, αλλά και μέσα από αρχειακό υλικό και ντοκουμέντα από τα διάφορα στάδια της καριέρας και της ζωής του.

Μιλούν στο ντοικμαντέρ:

Frank Ash, Arthur Brown, Eric Burdon, Bo Diddley, Diamanda Galas

Monique Hawkins, Screamin’ Jay Hawkins, Henry Jim Jarmusch

Milan Melvin, Michael Ochs, Rudi Protrudi, Andre Williams, Peter Zaremba

 

Σενάριο-Σκηνοθεσία

Νίκος Τριανταφυλλίδης 2001