ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Έκθεση Φωτογραφίας του 46ου Νηπιαγωγείου Αθηνών

 

Θυμάσαι το σχολείο μας;

 

στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, 7-9 Ιουνίου 2016

 

Οι μαθητές του 46ου Νηπιαγωγείου Αθηνών φωτογραφίζουν το παλαιότερο σχολείο της Αθήνας, που γιορτάζει φέτος 140 χρόνια από την θεμελίωσή του.

 

Στις φωτογραφίες τους αποτυπώνεται ο τρόπος που το παρελθόν συνυπάρχει με την καθημερινή σχολική πραγματικότητα, ενώ η φωτογραφική μηχανή, σαν μαγικό ραβδί στα χέρια τους, μεταμορφώνει τα αντικείμενα και δίνει παραμυθένια διάσταση στους χώρους. Καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια και άλλα άγρια ζώα μεταμορφώνουν τον κήπο του σχολείου σε ζούγκλα. Γράμματα σκαρφαλώνουν πάνω στην πόρτα, στα κάγκελα και στις σκάλες σχηματίζοντας λέξεις που δεν υπάρχουν σε κανένα λεξικό. Lego παίζουν κρυφτό πίσω από την νεοκλασική κολόνα, ξύλινα κάστρα μοιάζουν απόρθητα πάνω στις πέτρες και πλοία ξεκουράζονται αραγμένα πάνω στα παγκάκια.

 

Τα παιδιά, αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν κατά την διάρκεια ενός φωτογραφικού εργαστηρίου που οργανώθηκε στο σχολείο με την βοήθεια του φωτογράφου Άγγελου Μίχα, πειραματίστηκαν με την επιλογή του κάδρου και την γωνία λήψης των θεμάτων τους. Οι φωτογραφίες τους αναδεικνύουν τη δική τους τόσο διαφορετική οπτική του κόσμου και μας προκαλούν να την αναπολήσουμε, να σταθούμε για λίγο στο ύψος τους και να θυμηθούμε τον τρόπο που βλέπαμε κι εμείς όταν ήμασταν παιδιά.

 

Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134

Εγκαίνια Τρίτη 7 Ιουνίου,18:00

Διάρκεια έκθεσης 7 - 9 Ιουνίου 2016

ώρες λειτουργίας 17:30 - 20:00

Συμμετέχουν οι μικροί φωτογράφοι: Άκης Στέφανακης - Αμαλία Ιχυάν - Απόστολος Κούρος - Άρης Χατζηνικολάου - Γιάννης Μίχας - Γιάννης Νοταράς - Ειρήνη Δριμαροπούλου - Ειρήνη Ράλλιου - Ελένα Στφανάκη - Ελένη Κορομπύλη - Εύα Νικολοπούλου - Θανάσης Γρίβας - Θοδωρής Αργύρης - Κύνθια Καζαντζοπούλου - Μιχάλης Διακομιχάλης - Νικόλας Αναστασίου - Ξένια Γαλλιάκη - Σουτζόϊ Σχάχα - Ξένια Γαλλιάκη - Σουτζόϊ Σχάχα - Τζώρτζης Αυγοκλούρης

 

Εκπαιδευτικοί: Κάλη Καββαθά - Θανάσης Παπαδημητρίου

Φωτογραφική υποστήριξη: Γιάννης Μίχας, Αντώνης Νικολόπουλος