Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή σου στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η ανάδειξή σου μέσω μίας αξιοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας στο ύπατο αξίωμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Προς δρα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ΚΟΙΝ. 1. κ. Παύλο Γερουλάνο 2. Δρα. Λίνα Μενδώνη 3. Τα Μέλη του Σ.Ε.Α
 
Αξιότιμη Κυρία Γενική Διευθύντρια

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή σου στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η ανάδειξή σου μέσω μίας αξιοκρατικής και διαφανούς διαδικασίας στο ύπατο αξίωμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και με συνυποψήφιους κορυφαίους αρχαιολόγους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προσδίδει ιδιαίτερο κύρος στο θεσμό και ειδικό βάρος στην επιτυχία σου.
Η μακρά θητεία σου στις επάλξεις της μαχόμενης αρχαιολογίας, το διεθνές επιστημονικό σου κύρος και οι διακεκριμένες διοικητικές σου ικανότητες θα θωρακίσουν ασφαλώς την πορεία σου στο τιμόνι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ιδιαίτερα στην παρούσα δυσμενή συγκυρία. Είμαστε βέβαιοι ότι αξιοποιώντας όλες σου τις αρετές θα εργαστείς για το καλό των Μνημείων και των ανθρώπων που τα υπηρετούν.
Τα μέλη του Συλλόγου μας, οι επιμελητές, οι έφοροι των αρχαιοτήτων και οι αρχαιολόγοι-μουσειολόγοι, θα συστρατευθούν και θα στηρίξουν την προσπάθειά σου για να επιτύχουμε στο έργο που μας έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός  και η Πολιτεία: την ολοκληρωμένη προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αγαπητή Μαρία στεκόμαστε δίπλα σου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,
Ο Πρόεδρος                           Η Γενική Γραμματέας
                                 Δημήτρης Αθανασούλης                      Άλκηστη Παπαδημητρίου