ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 134 -136, 105 53 Αθήνα - τηλ.-fax: 210 32 52 214, 6937075765. www.sea.org.gr
 
                                                                                                            Αθήνα, 30/4/2015
                                                                                                            Αρ. Πρωτ.: 212
 
ΟΛΟΙ/ΕΣ στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

129 χρόνια από τον αιματοβαμμένο Μάη του Σικάγου, όπου δεκάδες εργάτες εκτελέστηκαν διεκδικώντας το οχτάωρο και την αξιοπρεπή εργασία, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σήμερα, μετά από δεκαετίες αγώνων και κατακτήσεων των εργαζομένων, βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως η πενθήμερη οχτάωρη εργασία, η μόνιμη και σταθερή εργασία, η κοινωνική ασφάλιση έχουν εν πολλοίς καταργηθεί μεταφέροντας τις συνέπειες της κρίσης στον κόσμο της εργασίας.
Σήμερα, στη Ελλάδα της πολυετούς κρίσης αξιών και της πενταετούς οικονομικής κρίσης ο λαός οφείλει να σταθεί απέναντι στα πλαστά διλήμματα από όπου και αν προέρχονται και να αγωνιστεί για την προστασία του δικαιώματος στην αξιοπρεπή εργασία, καλύτερους μισθούς, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του περιβάλλοντος και του πολιτισμικού αποθέματος προς όφελος της κοινωνίας προτάσσοντας τις δικές τους ανάγκες,  χαράζοντας τις κόκκινες γραμμές του αγώνα και της αξιοπρέπειας.
Με μαζικό συλλογικό αγώνα μπορούμε να πετύχουμε και να κερδίσουμε την επαρκή χρηματοδότηση και την αναγκαία στελέχωση στην Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, την πλήρη λειτουργία του κοινωνικού κράτους.
Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να διασφαλίσουμε τη διατήρηση και την προστασία των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς: όχι για να κατακερματιστεί και να αποτελέσει αντικείμενο αγοραίας εμπορευματοποίησης από τρίτους, αλλά για να τα προστατεύσουμε, να τα αποδώσουμε στους κατοίκους αυτής της χώρας, να τα διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές ως δημόσια και κοινωνικά αγαθά.


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η Μαΐου 2015
στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα!
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ