Εβδομάδα δράσης αφιερωμένη στην προβολή του  πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας


18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Από τις 18 έως και τις 26 Οκτωβρίου 2014 ανοίγουμε τις πόρτες των μουσείων, των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, των αποθηκών ή των εργαστηρίων συντήρησης και σας περιμένουμε για να μιλήσουμε για τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και για τη σημασία της δουλειάς μας για την εκπαίδευση, την οικονομία, την ανάπτυξη.

Σημείωση: Η είσοδος για όσους μετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις είναι δωρεάν
 

Συνημμένο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ

Α' ΕΠΚΑ

  1. Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Αγοράς

  • Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 11.00-13.00
    Ξενάγηση από αρχαιολόγους του χώρου

Με την πεποίθηση ότι η επαφή και η εξοικείωση με τα πολιτιστικά αγαθά συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής όλων μας, η Α' ΕΠΚΑ συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην πρωτοβουλία "Τέχνη πέρα από την όραση" και  προσκαλεί τα μέλη των Σωματείων Τυφλών (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Φάρος Τυφλών Ελλάδος, Μουσείο Αφής), καθώς και μεμονωμένους επισκέπτες με προβλήματα όρασης, στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, στην δράση με τίτλο «Αγγίζοντας … ποιήματα από μάρμαρο».

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2103214825, Μ. Λιάσκα, Κ. Χαρχάλου

 

  • Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, ώρα 11.00-15.00

Προβολή στην Στοά Αττάλου, στην αίθουσα memorial,ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Καλλιτεχνική Παιδεία στην Αρχαία Αγορά".

 

Οι αρχαιολόγοι του χώρου της Αρχαίας Αγοράς βρέθηκαν από την αρχή της περσινής σχολικής περιόδου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, προκειμένου να συμβάλουν στην υποστήριξη  δράσεων με θέμα «Αρχαία Αγορά και Σύγχρονη Καλλιτεχνική Παιδεία». Οι εκπαιδευτικοί και ομάδες μαθητών πραγματοποίησαν επισκέψεις στο χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, ενώ παράλληλα εργάστηκαν στις τάξεις τους, στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του σχολείου και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο  με στόχο να μετασχηματίσουν τα πολυποίκιλα ερεθίσματα της αρχαιολογικής κληρονομιάς και ιδιαίτερα του κατάμεστου νοημάτων χώρου της Αρχαίας Αγοράς σε δημιουργία,  μέσω των Καλών Τεχνών και των Τεχνολογιών -  Πληροφοριών - Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Τα αποτελέσματα των δράσεων (εικαστικά έργα, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, video, προπλάσματα) παρουσιάστηκαν ζωντανά, από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, στη Στοά Αττάλου, το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αρχαίας Αγοράς με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θέμα εορτασμού "Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν". Η ταινία, διάρκειας 10 λεπτών, καταγράφει στιγμιότυπα των δράσεων από την προετοιμασία έως την υλοποίησή τους και δίνει τον λόγο στους νέους δημιουργούς προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους για τη συμμετοχή τους στις δράσεις.

Αρχαιολογικός Χώρος Μουσών (Φιλοπάππου), Πνύκας, Νυμφών

  • Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Μια ημέρα στο εργαστήριο Συντήρησης των Δυτικών Λόφων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μικρών μαθητών με ένα εργαστήριο Συντήρησης

αρχαίων αντικειμένων και η εξοικείωσή τους, απλά και κατανοητά, με την σημασία της Συντήρησης. Η εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος περιλαμβάνει, αρχικά, γνωριμία με το επάγγελμα του Συντηρητή, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου. Στη συνέχεια, τα παιδιά θα πάρουν πληροφορίες για τις φθορές που έχει προκαλέσει ο χρόνος στα αρχαία αντικείμενα καθώς και για τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται, βλέποντας τους συντηρητές να συντηρούν αγγεία από πηλό (αμφορέας, λυχνάρι) και γυαλί (μυροδοχείο) καθώς και μεταλλικά κοσμήματα. Μέσα από την παρατήρηση και την συζήτηση οι μαθητές θα γνωρίσουν, αλλά και θα συμπληρώσουν με την φαντασία τους, την διαδρομή των αρχαίων αντικειμένων από την ανακάλυψή τους στην ανασκαφή έως και την έκθεσή τους στο Μουσείο.

Υπεύθυνοι δράσης: Βασιλική Μυλωνά Συντηρήτρια Α΄ ΕΠΚΑ

Μαρία Ντούρου, Τατιάνα Πούλου, Αρχαιολόγοι Α΄ ΕΠΚΑ


Β΄ΕΠΚΑ

  • Τετάρτη 22 Οκτωβρίου

Ξενάγηση μαθητών του Γυμνασίου Μαραθώνα στη Συλλογή του Μουσείου

Πληροφορίες: Αρχ/κο Μουσείο Βραυρώνος: 22990 27340

                    

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Οι εκθεσιακοί χώροι του Βυζαντινού Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8:00 έως τις 20:00. Το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου θα ξεναγήσει το κοινό στις μόνιμες συλλογές. Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

  • Τετάρτη 22 Οκτωβρίου

12:00 & 13:00 – Μόνιμη έκθεση

17:00 – «Φανταστικά & απόκοσμα» Μια βόλτα στη μόνιμη έκθεση με επίκεντρο την απεικόνιση φανταστικών πλασμάτων, εμπνευσμένων εν πολλοίς από τη μυθολογία των αρχαίων πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και μορφών δαιμονικών που αναδύονται από τα βάθη της κολάσεως.

 

  • Πέμπτη 23 Οκτωβρίου:

11:00 – Ξενάγηση με θέμα «Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων»

12:00 – «Μια ματιά στους εικονογραφικούς τύπους από τα Επτάνησα στα νεότερα χρόνια»

13:00 – «Κυράδες κι Αρχόντισσες» Μια ξενάγηση που στόχο έχει να ανιχνεύσει την ποικιλία των ιδιοτήτων και των ρόλων της γυναίκας από την πρωτοχριστιανική περίοδο έως τους νεότερους χρόνους.

14:00 – «Εν καιρώ πολέμου»

17:00 – «Φανταστικά & απόκοσμα» Μια βόλτα στη μόνιμη έκθεση με επίκεντρο την απεικόνιση φανταστικών πλασμάτων, εμπνευσμένων εν πολλοίς από τη μυθολογία των αρχαίων πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και μορφών δαιμονικών που αναδύονται από τα βάθη της κολάσεως.

  • Παρασκευή 24 Οκτωβρίου:

12:00 – «Μια ματιά στους εικονογραφικούς τύπους από τα Επτάνησα στα νεότερα χρόνια»

17:00 – Ξενάγηση με θέμα «Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων»


Πληροφορίες: 2132139511, 2132139572, Μ. Ζήνδρου

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 9.30

“Πως οργανώνεται μια αρχαιολογική έκθεση στο Μουσείο”

 

Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση με τίτλο “Η Eυρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alphabank”.

Ξενάγηση στην αποθήκη και στα εργαστήρια συντήρησης.

 

Πληροφορίες: 2310830538, 2310836973

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  • Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, ώρα 11.00πμ

Ξεναγήση για ενήλικες στις εκθέσεις, στα εργαστήρια και στις αποθήκες.

Η ξενάγηση θα γίνει από αρχαιολόγο του Μουσείου, ενώ στα εργαστήρια συντήρησης θα μιλήσουν για τη δουλειά τους οι συντηρητές χαρτιού, εικόνας, κεραμικής και μαρμάρου.

  • Από 20-24 Οκτωβρίου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτωντας το παρελθόν”

Μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου θα προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο τη διαδικασία της ανασκαφής, της συντήρησης και της έκθεσης των αρχαίων αντικειμένων. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εργαστήρια συντ'ηρησης και τις αποθήκες του Μουσείου.

Πληροφορίες: 2313 306400

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Τετάρτη 29, Πέμπτη 30, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΤΩΟ ΡΟΤΟΝΤΑΣ

 

Αναδρομική προβολή των αρχαιολογικών ταινιών παραγωγής της Βιντεοθήκης του, που αφορούν την ιστορία και αρχαιολογία της Θεσσαλονίκης

"Συντριβάνι. Ο ήχος του νερού", διάρκεια: 9'.30'', παραγωγής 2010

"Οι Μαγεμένες", διάρκεια: 7'.00'', παραγωγής 2010

"ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ", διάρκεια: 15'.00'', παραγωγής 2012

"ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Η αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη στο τέλος της οθωμανικής εποχής", διάρκεια: 17'.00'', παραγωγής 2013

"1917. Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης", διάρκεια: 37'.00'', παραγωγής 2012

Συνεχόμενες προβολές 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ.

Σενάριο-σκηνοθεσία, επιμέλεια βιντεοθήκης:

Eλένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια

Eπιμέλεια παραγωγής:

Βασιλική Μισαηλίδου-Δεσποτίδου, αρχαιολόγος, διευθύντρια Α.Ι.Μ.Θ.Σ (2010-2012)

Αγγελική Στρατή, αρχαιολόγος, διευθύντρια Α.I.Μ.Θ.Σ. (2012-2014)

Παραγωγή: A.Ι.Μ.Θ.Σ., 2010-2014

Πληροφορίες: τηλ. 2310-209603

 



ΚΘ΄ΕΠΚΑ
  • Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, 10.00 – 13.00

Μια μέρα … στην ανασκαφή” … στον Κόμβο Κορομηλιάς

Για 20μελείς ομάδες μαθητών

  • Τρίτη 21 & Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, 10.00 – 13.00

Μια μέρα … στο εργαστήριο συντήρησης”

Αρχαιολογικό Μουσείο ΠΕ Καστοριάς (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού)

Για 7μελείς ομάδες μαθητών

 

Πληροφορίες: 24670 44616, κ. Σ. Κοντοπούλου & κ. Σ. Παπαδάμο.

 

11Η ΕΒΑ

  • Παρασκευή 24 Οκτωβρίου

"Στα παρασκήνια μιας έκθεσης"
Γνωριμία με τους επιμελητές της έκθεσης την ιστορία της προετοιμασίας της, τα εκθέματα και τους τρόπους επιλογής, φροντίδας – συντήρησης και έκθεσής τους.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 23310 29737, κ.κ. Μ. Πολατίδου, Μ. Χειμωνοπούλου

Εκπαιδευτικά προγράμματα:

 *   «Στου χρόνου τα γυρίσματα, γιορτές πανηγυρίσματα. Από τη βυζαντινή πρωτοχρονιά της 1ης Σεπτεμβρίου και το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων στη Λαμπρή και το Πάσχα του δεκαπενταύγουστου»: Η εκπαιδευτική δράση θα ταξιδέψει τους επισκέπτες με οδηγό τις φορητές εικόνες της έκθεσης του τρίτου ορόφου στον ετήσιο κύκλο των εθίμων της βυζαντινής και παραδοσιακής κοινωνίας, παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου.
 *   «Παναγία μου»: Εκπαιδευτική δράση όπου oι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν σε επιλεγμένες θεματικές παρακολουθώντας τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής της Παναγίας.
 *   Βέροια: μιλώ για την ιστορία της πόλης μου μέσα  από τα εκθέματα του ΒΜΒ, τις εκκλησιές και τα αρχοντικά της: Στην εκπαιδευτική δράση, οι μαθητές θα γνωρίσουν τους βασικούς σταθμούς της ιστορίας της Βέροιας, και θ’ ανακαλύψουν τα αινίγματα του Βυζαντινού Μουσείου.

Πληροφορίες: 23310 29737

Λ' ΕΠΚΑ

  • Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 από 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ

«Από την ανασκαφή ως την έκθεση: Το περιπετειώδες ταξίδι του αρχαιολογικού ευρήματος»

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής και όλες οι εγκαταστάσεις της Λ΄ ΕΠΚΑ θα είναι προσιτές στο ευρύ κοινό.Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα εργαστήρια και να ενημερωθούν για τα απαραίτητα σωστικά μέτρα και τις διαδοχικές φάσεις συντήρησης ποικίλων ευρημάτων. Θα ξεναγηθούν στους χώρους καταγραφής και μελέτης του αρχαιολογικού και του ανθρωπολογικού υλικού, στο σχεδιαστήριο, στο λογιστήριο, στα φυλάκια παρακολούθησης και, τέλος, στον εκθεσιακό χώρο, όπου ολοκληρώνεται το περιπετειώδες ταξίδι τουαρχαιολογικού ευρήματος. Θα ενημερωθούν επίσης για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Εφορείας και για τα ετήσια Εικαστικά Εργαστήρια, από τα οποία προέκυψε η πλούσια συλλογή σύγχρονων εικαστικών έργων του μουσείου.

  • Eπισκέψιμος θα είναι και ο αρχαιολογικός χώρος στην αρχαία πόλη της Αιανής (θέση Μεγάλη Ράχη), όπου πραγματοποιούνται εργασίες στερέωσης – αποκατάστασης στο πλαίσιο έργου ενταγμένου στο ΕΣΠΑ.
    Υπεύθυνη δράσης: Χρ. Ζιώτα, Αν. Προϊσταμένη Λ΄ ΕΠΚΑ

Πληροφορίες:24610 98800/ 98801/ 98551

 

16Η ΕΒΑ

  • Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 9:00 – 1300

Εκπαιδευτική  δράση «Όψεις της παλαιολόγειας ζωγραφικής στην Καστοριά», στο ναό του Αγίου Νικολάου του Τζώτζα στο Απόζαρι Καστοριάς

Κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 24670 88200 (υπεύθυνη δράσης: κα. Χ. Σαρρηγιαννίδου)

  • Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 10:00 – 1300

Εκπαιδευτική δράση «Η πρακτική της ανασκαφής και η διαδικασία αποκατάστασης και ανάδειξης», στον αρχαιολογικό χώρο Διοκλητιανούπολης Άργους Ορεστικού

Κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 24670 88200 (υπεύθυνη δράσης: κα. Μ. Δουρίου).

  • Σάββατο  25 Οκτωβρίου, ώρα 9:00- 13:00

Το προσωπικό της Υπηρεσίας θα υποδέχεται τους επισκέπτες σε τρία μνημεία της πόλης της Καστοριάς, στο αρχοντικό Τσιατσιαπά, στο ναό του Αγίου Νικολάου του Τζώτζα και στο ναό  του Αγίου Γεωργίου του Βουνού, το, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόοδο των εργασιών και τη φιλοσοφία των επεμβάσεων τόσο στον τομέα της αποκατάστασης – ανάδειξης  όσο και στον τομέα της συντήρησης.
 

Πληροφορίες: 24670 88200

 

ΘΡΑΚΗ

 

ΛΑ΄ΕΠΚΑ

  • 19 Οκτωβρίου 2014, 11.00 π.μ. Μακεδονικός τάφος Σταυρούπολης-Κομνηνών.

Ταφική αρχιτεκτονική, ταφικά έθιμα και προβλήματα διατήρησης του μνημείου μέσα στο χρόνο. Ενημέρωση από την Κυριακή Χατζηπροκοπίου.

  • 22 Οκτωβρίου 2014, 11.00 π.μ. Αρχαιολογικός χώρος Αβδήρων.

«Τα αρχαία Άβδηρα μέσα στο χρόνο». Περιήγηση στην ιστορία, την ανασκαφή, τη συντήρηση και αποκατάσταση μιας αρχαίας πόλης. Προβλήματα και αγωνίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας στην προβολή και διατήρηση του αρχαιολογικού χώρου. Υπεύθυνες: Κωνσταντίνα Καλλιντζή και Μαρία Χρυσάφη.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται επίσης φωτογραφική έκθεση με τις δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας όπως αυτές αποτυπώνονται στη δραστηριότητα της ΛΑ΄ΕΠΚΑ Ξάνθης.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου-22 Νοεμβρίου 2014.

Πληροφορίες: ΛΑ΄ΕΠΚΑ, 25410 51003


ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΙΓ ΕΠΚΑ

  • Τρίτη 21-10-2014, ώρα 11:00 π.μ.,

Αρχαιολόγοι της ΙΓ΄ ΕΠΚΑ θα περιμένουν τους επισκέπτες στους παρακάτω χώρους:

  1. Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: κος Κωνσταντίνος Βουζαξάκης

  2. Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού: κα Δέσποινα Ευσταθίου

  3. Αρχαιολογικός Χώρος Παλαιών Βόλου: κα Ευαγγελία Σκαφιδά

  4. Αρχαιολογικός Χώρος Δημητριάδος, με σημείο συνάντησης το Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος:κα Πελαγία Τριανταφυλλοπούλου, κος Χαράλαμπος Ιντζεσίλογλου

  5. Αρχαιολογικός Χώρος Διμηνίου: κα Σταματία Αλεξάνδρου

  6. Αρχαιολογικός Χώρος Σέσκλου: κα Ευαγγελία Σταμέλου

  7. Αρχαιολογικός Χώρος Φερών – Βελεστίνου, συνάντηση στην Υπέρεια Κρήνη – Κεφαλόβρυσο:κα Αργυρούλα Δουλγέρη – Ιντζεσίλογλου, κα Πολυξένη Αραχωβίτη

Πληροφορίες: ΙΓ' ΕΠΚΑ, 24210 76455, 76278, 25349

 

ΗΠΕΙΡΟΣ

 

ΛΓ΄ΕΠΚΑ

  • Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ώρα 12.30

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

«100 χρόνια ανασκαφικών ερευνών. Το αρχαιολογικό έργο στη Νικόπολη».

  1. Ενημερωτική δράση με προβολή βίντεο αφιερωμένο στον πρώτο ανασκαφέα της Νικόπολης, Αλέξανδρο Φιλαδελφέα με τίτλο: «Οι πρώτες ανασκαφές, 1913». Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση στο Διάδρομο Δ του Mουσείου, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα.
    Πληροφορίες: Γεωργία Πεταρούδα και Πολυξένη Μπάρκα, στο τηλέφωνο: 2682089890

 

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας:

«Ελάτε να γνωρίσουμε το Μουσείο της πόλης μας»

 

Ενημερωτική δράση με προβολή βίντεο με τίτλο «Ο κύκλος του Αμφορέα», το οποίο περιγράφει αναλυτικά το ταξίδι ενός αρχαίου αγγείου από τη στιγμή της αποκάλυψης του μέχρι και την έκθεσή του σε μία προθήκη του Μουσείου. Θα ακολουθήσει γνωριμία με το χώρο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου και συζήτηση σχετικά με το στήσιμο της έκθεσης και το έργο των διαφόρων ειδικοτήτων της Υπηρεσίας, που πλαισιώνουν την ανασκαφική έρευνα και την έκθεση των ευρημάτων.
Πληροφορίες: κ. Μαρία Νιάρου, στα τηλέφωνα: 2681071700-2681021191

 

  • Αρχαίο Στάδιο της Νικόπολης (Είσοδος οικισμού Σμυρτούλας) από 18/10/2014 έως 26/10/2014, ώρα 11.00

Καθημερινά από μία ξενάγηση στους χώρους που εκτελούνται έργα ενταγμένα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ 2007-2013, στο Τρόπαιο της Ναυμαχίας του Ακτίου, στο Ωδείο, στην δυτική Πύλη της βυζαντινής οχύρωσης «Αραπόπορτα», στο «Βασιλόσπιτο»- και τον παρακείμενο δρόμο με το μικρό Νυμφαίο καθώς και την παλαιοχριστιανική Βασιλική Δουμετίου από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό

Πληροφορίες: 2682089364, κ. Παυλίδης Ευάγγελος – Αρχαιολόγο ΠΕ.