Συνάδελφοι/σες
 
Σας αποστέλλουμε συνημμένα:
 
1. Την ομόφωνη Εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Γενική μας Συνέλευση την Παρασκευή, 10/10.
2. Το Πλαίσιο Δράσης του Συλλόγου, όπως ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.
3. Το ψήφισμα για τις θέσεις ευθύνης που ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.
4. Το ψήφισμα για την Επιτροπή “διαχείρισης, προβολής και αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων” που ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης
5. Το ψήφισμα για τη σύσταση του Β΄ υπηρεσιακού συμβουλίου που υπερψηφίστηκε (με μία λευκή ψήφο) από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ:


    48ωρη απεργία στις 22 – 23 Οκτωβρίου, με αίτημα την απόσυρση του Οργανισμού. Να μην εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός!

Πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου στις 16 Οκτωβρίου για δημοσιοποίηση του θέματος ενόψει και της Ημέρας αφιερωμένης στην προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (21 Οκτωβρίου). Ζητάμε, επίσης, συνάντηση στο ΥΠΟΙΑΝ (Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας) με τον ΓΓ ΕΣΠΑ.

Ένταξη του θέματος της συρρίκνωσης και της αποδυνάμωσης της Υπηρεσίας στις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν κατά την Ημέρα προβολής του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (21 Οκτωβρίου), με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για τα προβλήματα που θα επιφέρει ο νέος Οργανισμός.

Την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας (22/10) συγκεντρωνόμαστε στη Μπουμπουλίνας και σε επιλεγμένους από τα τοπικά παραρτήματα χώρους στην υπόλοιπη χώρα, και σε συνεννόηση με άλλα σωματεία, διαμαρτυρόμαστε για τον νέο Οργανισμό και τους ελέγχους. Ζητάμε να σταματήσει η στοχοποίηση των συναδέλφων μέσω της αναζήτησης στοιχείων από τους προσωπικούς φακέλους.

Η Γενική Συνέλευση κηρύσσει απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και μετατροπής των συμβάσεων και εξουσιοδοτεί το ΔΣ να προβεί σε κάθε νομική ενέργεια έτσι ώστε ο ΣΕΑ να συμμετέχει στην απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και μετατροπής των συμβάσεων που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ να προχωρήσει σε απεργίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις, σε περίπτωση απειλής για απολύσεις-διαθεσιμότητες καθώς και σε περίπτωση που τα πορίσματα του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. προτείνουν απόλυση για οποιονδήποτε συνάδελφο.

Να συγκληθούν άμεσα σε κοινή συνεδρίαση τα ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων του ΥΠΠΟΑ με μόνο θέμα την μη εφαρμογή του νέου οργανισμού του ΥΠΠΟΑ. Την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας (22/10) παράσταση εκπροσώπων των συλλόγων στις διοικητικές υπηρεσίες, στην ΓΔΑΠΚ και στα γραφεία της Γ. Γραμματέως και του Υπουργού με αίτημα να σταματήσει κάθε διοικητική πράξη από την οποία να προκύπτει μετακίνηση προσωπικού ή ό,τι σχετίζεται με διαπιστωτική πράξη κινητικότητας προσωπικού. Περιφρούρηση της δράσης αυτής με παράλληλη παράσταση των μελών των συλλόγων με όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ σε συντονισμό με τα άλλα σωματεία του ΥΠΠΟΑ και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ, να εξαντλήσει κάθε πρόσφορο νομικό μέσο για το μπλοκάρισμα τόσο της εφαρμογής του νέου Οργανισμό και όσο και της διαδικασίας επανελέγχου των ΙΔΑΧ.

Καμμία απόλυση - καμμία μετακίνηση συναδέλφου χωρίς τη θέλησή του!

Η ενεργοποίηση όλων των μελών του Συλλόγου, συλλογικά και αποφασιστικά,

είναι η μόνη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία