Οι εξελίξεις είναι πολύ κρίσιμες. H κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των απολύσεων-ανθρωποθυσιών, παρά το απεργιακό κύμα που έχει ήδη ξεκινήσει στο σύνολο του δημοσίου τομέα.

Προς Όλα τα μέλη του ΣΕΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
Οι εξελίξεις είναι πολύ κρίσιμες. H κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των απολύσεων-ανθρωποθυσιών, παρά το απεργιακό κύμα που έχει ήδη ξεκινήσει στο σύνολο του δημοσίου τομέα.
            Συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ. & ΥΠ.ΠΟ.Α., που θα καταργεί οργανικές θέσεις από συγκεκριμένους κλάδους/ειδικότητες σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4172/2013. Στη συνέχεια θα προχωρήσει η μοριοδότηση από το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε στο ΥΠ.ΠΟ.Α., για να καταλήξουν στους συναδέλφους για τους οποίους θα εκδοθεί ατομική διαπιστωτική πράξη, ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Δεσμευόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να παρέμβουμε σε κάθε φάση της διαδικασίας, προκειμένου να ακυρωθούν αυτές οι διαθεσιμότητες.
            Σύμφωνα με "διαρροές" από το Υπουργείο Πολιτισμού, η ΚΥΑ θα καταργεί  οργανικές θέσεις ΥΕ εργατών, ΔΕ σχεδιαστών, φυλάκων κτιρίων καθώς και κάποιες ακόμη, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 125 για διαθεσιμότητα-απόλυση. 
           
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; Είναι σαφές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι οριζόντιες απολύσεις. Τολμούσαν να μιλούν για "ειδικότητες άσχετες με το αντικείμενο του Υπουργείου", όταν στερούν από την Υπηρεσία την πλειοψηφία των σχεδιαστών και ένα μεγάλο αριθμό εργατών, ειδικοτήτων απόλυτα αναγκαίων για τη διεξαγωγή ανασκαφών! Σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε εμείς: είτε με τη συνέχεια της "κινητικότητας", είτε με τα νέα Οργανογράμματα που σχεδιάζουν, είτε με άλλη μία οριζόντια ρύθμιση. Χρειάζονται άλλοι 12.500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του 2013, ενώ το 2014 ακολουθούν χιλιάδες ακόμη στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας".
 
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Διαμορφώνεται μέτωπο όλου του δημοσίου με διαρκείς κινητοποιήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αξιώσεις αυτή η λαίλαπα. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρχει συντονισμός μεταξύ όλων των σωματείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., αλλά και των σωματείων των άλλων Υπουργείων και των Ομοσπονδιών του δημοσίου τομέα (ΟΛΜΕ, Ομοσπονδίες Ασφαλιστικών Ταμείων, Ομοσπονδίες ΑΕΙ-ΤΕΙ κ.ά.), προκειμένου ο αγώνας αυτός να είναι πιο δυνατός.
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η δύναμη κάθε σωματείου καθώς και η δυνατότητά του να κερδίζει, κρίνεται από τη συμμετοχή των μελών του στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει. Γι' αυτό βάλαμε ως στόχο την 100% συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 &19 Σεπτεμβρίου. 
 
Όποιος /-α πάει για δουλειά την ημέρα της 48ωρης απεργίας 

  • Υπογράφει την απόλυση των συναδέλφων του & φέρνει πιο κοντά τη δική του απόλυση
  • Αδυνατίζει τη δύναμη του Συλλόγου και των διεκδικήσεων του κλάδου
 
Για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας υπενθυμίζουμε τη με αρ. πρωτ. 256/12.09.2013 ανακοίνωσή μας. Σχετικά με τις κινητοποιήσεις:
► Δευτέρα 16/9: Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.30΄ έως τη λήξη βάρδιας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς & Νήσων καθώς και άλλους πρωτοβάθμιους Συλλόγους του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Στην Αθήνα: Συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 12.00΄ στο κεντρικό κτίριο του ΥΠ.ΠΟ.Α. (Μπουμπουλίνας).
Στις άλλες πόλεις η στάση εργασίας μπορεί να χρησιμεύσει, ώστε οι συνάδελφοι να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις ανά υπηρεσιακή μονάδα, να πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης του κοινού σε Υπηρεσίες, Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (βλ. και συνημμένο αυτοκόλλητο και κείμενο) ή να συμμετάσχουν στα κατά τόπους συλλαλητήρια των απεργών άλλων κλάδων.
►Τετάρτη & Πέμπτη 18-19/9: Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία. Οι πόρτες στις Υπηρεσίες να παραμείνουν κλειστές. Συμμετέχουμε στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα (11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος) και στις πρωτεύουσες νομών. Οργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης του κοινού.
Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση του Συλλόγου για:
1. Τα ποσοστά των απεργών (με email στο archaeol@otenet.gr) και τυχόν χώρους και έργα που έκλεισαν λόγω της απεργίας.
2. Τις απεργιακές δράσεις κατά τόπους (με συνημμένες φωτογραφίες).
Παρασκευή 20/9: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις Ομοσπονδίες, όπου θα καθορισθεί η συνέχεια του αγώνα.
 
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Η κατάσταση για όλους μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ γνωρίζουμε καλά ότι, στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε, έχει καταστεί δύσκολη ακόμη και η αυτή η απλή συμμετοχή στις απεργίες.
 
Όταν όμως
√ η Αρχαιολογική Υπηρεσία απειλείται με διάλυση και εμείς οι ίδιοι με απόλυση ή εξοντωτικές μετακινήσεις,
√ ολόκληρο το δημόσιο διαμελίζεται και η χώρα βυθίζεται στην ύφεση όλο και περισσότερο,
δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική.
 
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας, και να τη δείξουμε με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Μόνο έτσι έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε.