Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στην απεργία της 18-19 Σεπτεμβρίου, σας αποστέλλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας, στις οποίες συμμετέχει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 
Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή στην απεργία της 18-19 Σεπτεμβρίου, σας αποστέλλουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτής της εβδομάδας, στις οποίες συμμετέχει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
1. Τρίτη-Τετάρτη 24&25/9: Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ.Διευκρινίζουμε ότι την Τρίτη 24/9 η απεργία θα είναι πανεργατική και έχει ιδιαίτερη σημασία η συμμετοχή να είναι ισάξια με τη συμμετοχή μας στην προηγούμενη απεργία. Το μήνυμα ήταν πολύ ηχηρό, πρέπει να γίνει ακόμη πιο δυνατό! Εκτός από τη συμμετοχή στα συλαλλητήρια, μπορούν να οργανωθούν και δράσεις ενημέρωσης του κοινού έξω από αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.
Τρίτη 24/9: Συμμετέχουμε στην προσυγκέντρωση των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ στις 8 πμ στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ και στις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα (Αθήνα: στις 10.30 πμ στην πλ. Κλαυθμώνος).
Τετάρτη 25/9: Συμμετέχουμε στο απεργιακό αντιφασιστικό συλαλλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 6 μμ στην πλ. Συντάγματος (σημείο συνάντησης για τον ΣΕΑ στην Αθήνα: Καραγεώργη Σερβίας και Σταδίου).
2. Στηρίζουμε όλες τις δράσεις που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων καθώς και άλλοι σύλλογοι του ΥΠΠΟΑ για όλη την εβδομάδα, προκειμένου να μην εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας από το Διοικητικό του ΥΠΠΟΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
3. Στηρίζουμε την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ εναντίον του Ν. 4172 και την προσφυγή της ΠΟΕ ΥΠΠΟ ενάντια στις ΚΥΑ των απολύσεων.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συλλέγει στοιχεία για τις πραγματικές ανάγκες που καλύπτουν οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα. Παρακαλούνται οι συνάδελφοι να αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Σύλλογο τα στοιχεία που διαθέτουν και αποδεικνύουν ότι οι διαθεσιμότητες που περιγράφονται στις ΚΥΑ αντίκεινται στη συνταγματική επιταγή για την προστασία των μνημείων και θα φέρουν σε δυσχερή θέση τις Υπηρεσίες.
4. Σας αποστέλλουμε ΔΤ του Τοπικού Παραρτήματος Δωδεκανήσου για το θέμα των διαθεσιμοτήτων, καθώς και σχόλιο-απάντηση στο απαράδεκτο άρθρο του Π. Μανδραβέλη στην εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" με τίτλο "Ο πολιτισμός θέλει τον ασυρματιστή του".
5. Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση θα βρείτε μικρό βίντεο που δημιουργήθηκε από συναδέλφους με σκοπό την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία όλων των κλάδων εργαζομένων που σχετίζονται με το αρχαιολογικό έργο:

http://www.youtube.com/watch?v=fdFoVP3XHpQ&feature=youtu.be

 
Μπορεί να αξιοποιηθεί σε τοπικά ΜΜΕ, σε εκδηλώσεις κ.ά.
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ