Όσα ψεύδη δεν μπορεί ή δεν τολμά να γράψει το γραφείο τύπου του ΥΠΠΟ, τα διοχετεύει στον κ. Γιώργο Παπαχρήστο των Νέων.
Με έναν ακόμη λίβελλό του ο αρθρογράφος Γ. Παπαχρήστος στοχοποιεί τον Συλλογο Ελληνων Αρχαιολογων σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Παρότι από το καλοκαίρι έχουμε απαντήσει τις δήθεν "αποκαλύψεις" του με εξώδικο, το οποίο δημοσίευσε ολόκληρο η εφημερίδα του, ο κ. Παπαχρήστος φαίνεται ότι δεν παίρνει ούτε από λόγια ούτε από αποδείξεις και επανέρχεται με νέα ψεύδη.
Είναι κρίμα που αναγκαζόμαστε εμείς να το εξηγήσουμε στον κ. Παπαχρήστο, μετά από τόσες δεκαετίες στον χώρο του Τύπου, και παρά τις καταδίκες που έχει στο ενεργητικό του για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά θα βοηθούσε και τον ίδιο και την εφημερίδα στην οποία αρθρογραφεί, να ελέγχει τις πληροφορίες που του διοχετεύουν οι "πηγές" του, πριν τις δημοσιεύσει. Πόσο μάλλον αν οι "πηγές" του έχουν ιδιοτελείς ή επιχειρηματικούς σκοπούς να εξυπηρετήσουν.
Για τη σημερινή του στήλη καθώς και για όλα τα συκοφαντικά σχόλια που έχει κάνει για το ΣΕΑ, θα κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τα χρήματα που θα διεκδικήσουμε ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχει προκαλέσει στον κλάδο και στον Σύλλογο ο κ. Παπαχρήστος, θα χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν περισσότερες εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σαν αυτές που ενοχλούν τον ίδιο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ