ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
                                                                                                                                         
Αθήνα,   13/9/2023
 
Σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΕΑ ξεκινά για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2022-2023) τη λειτουργία των κύκλων διαλέξεων και εργαστηρίων του "Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία" και "Μουσειο-λόγιο”, με στόχους την παρουσίαση του έργου των μελών του, τη μεγαλύτερη απήχηση των θέσεών του στην κοινωνία για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της επιστήμης της αρχαιολογίας, την προστασία των μνημείων και την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του πολιτισμού.
 
 Ειδικότερα:
1. Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία: Συνεχίζεται ο επιτυχημένος κύκλος διαλέξεων που ξεκίνησε το 2011 και πραγματοποιούνται στο κτήριο του, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιά.
 
2. Μουσειο-λόγιο: Το 2015 εγκαινιάστηκε από τον ΣΕΑ ο κύκλος διαλέξεων -εργαστηρίων, με τίτλο Μουσειο-λόγιο. Στόχος του Μουσειο-λογίου είναι να παρουσιαστούν στο ευρύ αλλά και το ειδικό κοινό πρακτικές με ιδιαίτερο μουσειολογικό ή μουσειογραφικό στίγμα, και να συζητηθούν θεωρητικά, μεθοδολογικά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στη μουσειολογία, τη μουσειογραφία, τη μουσειοπαιδαγωγική.
 
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου που θα ήθελαν να συμμετέχουν με ομιλίες τους, διοργάνωση εργαστηρίων ή και σεμιναρίων στους δύο παραπάνω  κύκλους διαλέξεων, να αποστείλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος στο seaactivities@gmail.com
 
Ο κύκλος "Περιηγήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία" θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25/9, στις 19.00 με τη διάλεξη με τίτλο "Η δραστηριότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στη Μύκονο 2015-2023" από τους Μ. Ψαρρό, Μ. Κονιώτη, Α. Κουμνά, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων