Σε συνέχεια της 1ης εγκυκλίου, σας γνωστοποιούμε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ επί της οδού ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138, τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008 και ώρα 9.00 π.μ

Προς Όλα τα μέλη του Σ.Ε.Α.
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της 1ης εγκυκλίου, σας γνωστοποιούμε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ επί της οδού ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138, τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008 και ώρα 9.00 π.μ. Πρόθεσή μας ήταν να πραγματοποιήσουμε αυτή την πρώτη Γενική Συνέλευση του διευρυμένου Συλλόγου μας στο Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως. Δυστυχώς, το σχετικό αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο του ΟΑΝΜΑ, καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή.

Για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Αττική έχει ζητηθεί άδεια μίας ημέρας, ενώ για τους συναδέλφους εκτός Αττικής διήμερη άδεια. Λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά το δυνατό η μέγιστη δυνατή συμμετοχή, σας ανακοινώνουμε ότι η δαπάνη της μετάβασης και επιστροφής των συναδέλφων που υπηρετούν στη νησιωτική χώρα θα καλυφθεί κατά 50% από το ΣΕΑ, κατόπιν εισηγήσεως του σχετικού αιτήματος προς το Δ.Σ.

Συνάδελφοι,

Το σχέδιο Νόμου για τη μετατροπή του Μουσείου Ακροπόλεως σε ΝΠΔΔ έχει αναρτηθεί στον κόμβο του Υπουργείου Πολιτισμού. Παρακαλούμε να το μελετήσετε και να μας αποστείλετε το ταχύτερο δυνατό τις απόψεις σας – τόσο γενικά όσο και κατ΄ άρθρο- ώστε να συμπεριληφθούν στην εισήγηση του Δ.Σ. προς τη Γενική Συνέλευση.

Επί πλέον, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας για την βελτίωση λειτουργίας των δημόσιων κρατικών μουσείων χωρίς αλλαγή του θεσμικού τους πλαισίου.

Σας ενημερώνουμε ότι την επομένη, ο ΣΕΑ θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, την οποία είστε προσκεκλημένοι να παρακολουθήσετε, για να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του αλλά και τις ενέργειές του για το ζήτημα της αλλαγής καθεστώτος του μουσείου Ακροπόλεως αλλά και για την άθλια κατάσταση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Συνάδελφοι,

Με δεδομένη την αθρόα προσέλευσή σας στις αρχαιρεσίες του Ιανουαρίου ο απαιτούμενος αριθμός για την απαρτία της Γ.Σ. είναι μεγάλος. Σας καλούμε να σταθμίσετε την κρισιμότητα των καιρών και να δώσετε μαχητικό και μαζικό παρόν στις εργασίες της Συνέλευσης, που αφορά στην ίδια την ύπαρξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Πρέπει να δράσουμε και να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Όσοι συνάδελφοι θέλουν να ενημερωθούν για το καταστατικό του επιμελητηρίου το οποίο περιλαμβάνεται στα θέματα της Γ.Σ. που θα συζητηθούν, μπορούν να το αναζητήσουν στον ιστότοπο του Σ.Ε.Α.

2. Για την προσέλευσή σας στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα μέσα μεταφοράς:

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ 815, 049, 914, 838, Β18, Γ18 
ΤΡΟΛΛΕΫ 21 
ΜΕΤΡΟ γραμμή 3 (σταθμός ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ) 
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ σταθμός ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Αθανασούλης

Η Γενική Γραμματέας

Άλκηστη Παπαδημητρίου