ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
 Αθήνα,   5/10/2021
 Αρ. Πρωτ.: 206
 
 
ΠΡΟΣ: τα μέλη του ΣΕΑ
 
 
 
Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΑ την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
 
Αγαπητοί συνάδελφοι-ισσες,

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για το 2021 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα, σε χώρο που θα πληροί τις προϋποθέσεις των μέτρων ενάντια στη διασπορά του COVID 19 (θα ανακοινωθεί σύντομα).

Το ΔΣ του ΣΕΑ ζητά εκ των προτέρων συγνώμη για την καθυστέρηση στην ενημέρωση των μελών, ειδικά αυτών της επαρχίας, η οποία ανάγεται σε λόγους πέραν της βούλησής μας. Το ΔΣ κατά την συνεδρίαση της  8/9/2021 αποφάσισε την διεξαγωγή της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΑ εντός του Οκτωβρίου 2021, σε ανοιχτό χώρο, με φυσική παρουσία των μελών. Εν συνεχεία, εκδόθηκαν διαδοχικές ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» που –με τρόπο αντιδημοκρατικό- απαγόρευαν την διά ζώσης διεξαγωγή συνελεύσεων σε σωματεία που έχουν περισσότερα από 150 εγγεγραμμένα μέλη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε άδεια απουσίας για τα μέλη μας ώστε να παραστούν στην συνέλευση. Η απαγόρευση αυτή ήρθη τελικά με την τελευταία ΚΥΑ (ΦΕΚ 4577/Β/2021), με ισχύ από 4/10/2021 έως 11/10/2021, οπότε και καταθέσαμε αίτημα για άδεια διευκόλυνσης για τη συμμετοχή στη συνέλευση όλων των μελών.

Για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους, πρόθεση του ΔΣ ήταν η Γενική Συνέλευση να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, κάτι που αυτή τη στιγμή κρίνεται μη εφικτό, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της πόλης, όπως αυτή έχει ανακοινωθεί από την αρμόδια Επιτροπή.

Η ημερήσια διάταξη, οι λεπτομέρειες για τον τόπο διεξαγωγής, τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, η αμοιβή των οδοιπορικών και η δυνατότητα παρακολούθησης μέσω διαδικτύου για όσους-ες συναδέλφους-ισσες δεν μπορούν να μετακινηθούν στην Αθήνα κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα σας αποσταλούν με επόμενο ενημερωτικό σημείωμα.
 
 
                            Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,
 
 
Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
                    
Δέσποινα Κουτσούμπα
                   
Εύα Γιατρουδάκη