ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
 
 
Αθήνα,   9/7/2021
Αρ. Πρωτ.: 169
 
 
ΠΡΟΣ: 
Τα μέλη του ΣΕΑ
 
 
Ενημέρωση σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας των ΙΔΑΧ      συναδέλφων
 
 
Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την Τετάρτη 30 Ιουνίου το Α' Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΙΔΑΧ, σε μια πολύωρη συνεδρίαση, ολοκλήρωσε επιτέλους τη διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας που εκκρεμούσε για περίπου 100 συναδέλφους και συναδέλφισσες, κλείνοντας μια εκκρεμότητα που ταλαιπώρησε συναδέλφους και συναδέλφισσες και απασχόλησε τον Σύλλογο για περισσότερο από 5 χρόνια! Με την έκδοση των αποφάσεων που αναμένεται από την Διοίκηση θα αποκατασταθεί τόσο η μισθολογική εξέλιξη συναδέλφων που παρέμεναν καθηλωμένοι εδώ και καιρό στον εισαγωγικό βαθμό, όσο και η βαθμολογική ισότητα των ΙΔΑΧ συναδέλφων με πολύχρονη προϋπηρεσία.
 
Πλέον εκκρεμούν ελάχιστες περιπτώσεις συναδέλφων (περίπου 15), για τους οποίους αναμένεται η προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων που θα ζητηθούν από την Διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση του φακέλου τους.
 
Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε, μετά τις επίμονες παρεμβάσεις, παραστάσεις και επιστολές του ΣΕΑ, τόσο προς τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ (30/7/20, 28/9/20, 11/12/20, 9/2/21), όσο και προς το Υπουργείο Εσωτερικών στις 28/5/2021. Η εξέλιξη της υπόθεσης, σε αντίθεση με την αβελτηρία πολλών προηγούμενων ετών, αποδεικνύει ότι οι «δικαιολογίες» που ακούγονταν ως τώρα για την εκκρεμότητα ήταν προφάσεις εν αμαρτίαις. Στην πραγματικότητα, οι αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας εκκρεμούσαν από το 2016 και εξής, λόγω της διαχρονικής απροθυμίας και αδιαφορίας εκ μέρους της εκάστοτε ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ. Είναι επίσης σαφές ότι η τεράστια αυτή καθυστέρηση και οι συνέπειές της στη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των συναδέλφων μας θα είχαν αποφευχθεί, αν το Α' Υπηρεσιακό Συμβούλιο απλώς λειτουργούσε με σταθερότητα και συστηματικότητα, για την έγκαιρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
 
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων θα συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στα μέλη του, απέναντι σε φαινόμενα αυθαιρεσίας και να στηρίζει όλα τους τα δικαιώματα.
 
                                               
                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΑ,
 
      Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
                    
            Δέσποινα Κουτσούμπα
                  
 Εύα Γιατρουδάκη