ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
                                                                                                                         
Αθήνα, 20/7/2020
Αρ. Πρωτ.:183
 
Προς:
Τα μέλη του ΣΕΑ
 
Συγκρότηση Προεδρείου του ΔΣ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29/6/2020

                                                                                                                  
Αγαπητοί-ές συνάδελφοι-ισσες,
 
Σας ενημερώνουμε ότι το νέο Δ.Σ. του ΣΕΑ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29ης Ιουνίου 2020, προχώρησε στην εκλογή Προεδρείου στις 18 Ιουλίου 2020, ως εξής:
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δέσποινα Κουτσούμπα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α΄ Γιάννης Θεοχάρης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Εύα Γιατρoυδάκη
ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αλέξανδρος Στρατής
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αργυρώ Καραμπερίδη
ΤΑΜΙΑΣ Μαρία Κουτσουμπού
ΜΕΛΗ
 
 
Ελένη Ασημακοπούλου
Γρηγόρης Βαφειάδης
Ευστάθιος Γκότσης
Γκέλη Κατσιώτη
Μάγια Κόμβου
Κώστας Πασχαλίδης
Νικόλαος Πετρόχειλος
Ειρήνη Σκιαδαρέση
Αμαλία Τσιτούρη
 
 
Η τελική σύνθεση του ΔΣ προέκυψε μετά τις παραιτήσεις της Όλγας Σακαλή από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και των Γιώτα Φουντά και Γιώργου Σκιαδαρέση από τους Ενωμένους Αρχαιολόγους.
 
Πέρα από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του ΣΕΑ, οι παρατάξεις που συγκροτούν προεδρείο στο Δ.Σ. του ΣΕΑ συμφώνησαν στις παρακάτω κοινές προγραμματικές κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί ο Σύλλογος την επόμενη τριετία είναι οι εξής:
 
Για τα δικαιώματα των μελών μας

1. Υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Παλεύουμε για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των ελλείψεων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, για να μπορούν οι Υπηρεσίες να ανταποκριθούν σε όλο το φάσμα της προστασίας της Πολιτιστικής Kληρονομιάς. .Απαραίτητη είναι η θέσπιση ενός αδιάβλητου ενιαίου και τακτού τρόπου για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με παράλληλη επανασύσταση και αύξηση των κενών οργανικών θέσεων του προσωπικού του ΥΠ.ΠΟ.Α., οι οποίες καταργήθηκαν με τον Οργανισμό του 2014.
2. Αναθεώρηση του ενιαίου μισθολογίου επί τα βελτίω  και επαναφορά των μισθών, επιδομάτων και δώρων. Διεκδικούμε την κατάρτιση ειδικού βαθμολογίου-μισθολογίου για τον κλάδο μας. Διεκδικούμε την αναγνώριση της προϋπηρεσίας για μισθολογική και όχι μόνο βαθμολογική εξέλιξη, την αποκατάσταση των μισθολογικών μας απωλειών με ταυτόχρονη πρόνοια για την καταβολή οδοιπορικών, υπερωριών και του ανθυγιεινού επιδόματος στους συναδέλφους-συναδέλφισσες που εργάζονται στο πεδίο, τη διασφάλιση του επιστημονικού και ερευνητικού χαρακτήρα του επαγγέλματός μας, την εξομοίωση των σχέσεων εργασίας όλων των συναδέλφων (όλοι μόνιμοι), την κατάργηση κάθε διοικητικής διάκρισης Μονίμων και Ι.Δ.Α.Χ.
3. Πλήρωση των θέσεων ευθύνης με αξιοκρατικό τρόπο κατόπιν προκήρυξης και όχι με ανάθεση. Αξιοκρατικό, αδιάβλητο και ενιαίο σύστημα μεταθέσεων προϊσταμένων και υπαλλήλων.
 
Για την Πολιτιστική Κληρονομιά

4. Γενναία αύξηση των δαπανών για τον Πολιτισμό στον προϋπολογισμό, στήριξη των δημόσιων Υπηρεσιών του Πολιτισμού με επαρκή χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Να παραμείνουν ως σκοποί του ΤΑΠΑ η αναδιανομή των εσόδων από τα μνημεία και η υποστήριξη του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, σε όφελος όλων των μνημείων της χώρας, και να προωθηθεί η εκδοτική δραστηριότητά του.
5. Υπεράσπιση με κάθε πρόσφορο μέσο της ανεξαρτησίας και του δημόσιου χαρακτήρα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στεκόμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε πρόταση και πρόθεση για μετατροπή των κρατικών μουσείων που λειτουργούν ως ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΠΟΑ σε ΝΠΔΔ και την αποκοπή τους από το σώμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους και κλάδους που δρουν σε αυτή την κατεύθυνση.  Παλεύουμε για να μην εκχωρηθούν συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε τρίτους (πχ Δήμοι, Διάζωμα, ιδιωτικά Ιδρύματα). Να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της καθολικής πρόσβασης όλων των πολιτών στην αρχαιολογική κληρονομιά, το νεότερο και σύγχρονο πολιτισμό.
6. Δυναμική αντιπαράθεση στις κυβερνητικές πολιτικές και όσες άλλες πολιτικές απειλούν με συρρίκνωση και υποβάθμιση τον Πολιτισμό και κάθε δημόσιο αγαθό. Αντίσταση σε κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης του αρχαιολογικού έργου, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και στις φαστ-τρακ επενδύσεις που παρακάμπτουν τις διοικητικές διαδικασίες και τον Αρχαιολογικό Νόμο, σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους και κλάδους που δρουν σε αυτή την κατεύθυνση. Περαιτέρω επεξεργασία θέσεων του Συλλόγου για την προστασία και ανάδειξη του Πολιτισμού ως δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, το οποίο συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, προκειμένου να παραμείνει υπό κρατική διαχείριση. Ορθολογική και ουσιαστική αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. για τις ανάγκες του Πολιτισμού.
7. Υπεράσπιση των μνημείων από ό,τι τα απειλεί. Θα δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη για να παραμείνει στη θέση του το βυζαντινό σταυροδρόμι στο Σταθμό Μετρό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, εντός του σταθμού, αλλά και κάθε άλλο μνημείο που απειλείται από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα.
 
Για το ΥΠΠΟΑ

8. Σαφής ανεξαρτησία του Συλλόγου από την πολιτική ηγεσία και κάθε μηχανισμό εξουσίας στο ΥΠΠΟΑ. Διαφανής και δημοκρατικός τρόπος λειτουργίας του Συλλόγου με ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ, διαφάνεια στα οικονομικά, συνεχή ενημέρωση των συναδέλφων για όλες τις δράσεις του ΔΣ, στήριξη των Τοπικών Επιτροπών και των τοπικών συνελεύσεων. Συμπαράσταση του Συλλόγου σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα των συναδέλφων.
9. Στήριξη του επιστημονικού έργου όλων των συναδέλφων, ζωντάνεμα της επιστημονικής συζήτησης και συμβολή της πλούσιας εμπειρίας των αρχαιολόγων του ΥΠΠΟΑ στις νέες κατευθύνσεις της αρχαιολογικής επιστήμης. Συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, την εκπαίδευση και τους πολίτες τόσο για την προώθηση της επιστήμης όσο και για την κοινωνικοποίηση της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
10. Προσπάθεια για αμεσοδημοκρατική και συλλογική λειτουργία του Συλλόγου, με μεγαλύτερη έμφαση στη συμμετοχή των μελών σε όλα τα επίπεδα (από τις απεργίες ως τις επιτροπές του Συλλόγου) κόντρα στην λογική της ανάθεσης.
11. Προσπάθεια ώστε κάθε υπόθεση διαχείρισης δημόσιου χρήματος, πόσο μάλλον στο όνομα των εργαζομένων, να εξετάζεται σε βάθος και να αποδίδονται οι ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρχουν σκιές για το σύνολο των εργαζομένων.  Ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ, και την ταυτόχρονη εξασφάλιση των κατακτήσεων των εργαζόμενων (παιδικός σταθμός, κατασκηνώσεις) με διαφάνεια και λογοδοσία μέσω του ΥΠΠΟΑ.