ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Ερμού 136, 10553 Αθήνα. Τηλ-Fax.: 2103252214, E-mail:archaeol@otenet.gr, www.sea.org.gr
 
Αθήνα, 26/6/2020
Αρ. Πρωτ.:148
 
                                                                                                                           
Προς:
Τα μέλη του ΣΕΑ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ TΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
 
στις 29.06.2020, ημέρα Δευτέρα
 
 Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σε συνέχεια των από 09/03/2020, 24/03/2020, 05/06/2020, 18/06/2020 και 24/06/2020 ανακοινώσεων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και ύστερα από την απόρριψη της κατατεθείσας ένστασης που αφορούσε σε ακύρωση των εκλογών, σας γνωρίζουμε ότι οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων θα διεξαχθούν κανονικά στις 29 Ιουνίου 2020.
 
1. Τόπος και χρόνος διεξαγωγής των εκλογών
 
Θα λειτουργήσουν τα κάτωθι εκλογικά τμήματα:
 
Αθήνα:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στον κήπο του κτιρίου του ΣΕΑ, οδός Ερμού 134.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 8 π.μ. έως τη δύση του ηλίου (20.52)
 
Θεσσαλονίκη:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, οδός Μανόλη Ανδρόνικου 6, στο χώρο του Αιθρίου.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 10 π.μ. έως τις 17 μ.μ.
 
Λάρισα:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρισας.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 9 π.μ. έως τις 14 μ.μ.
 
Πάτρα:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΦΑ Αχαΐας, οδός Υψηλάντου 197.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 9 π.μ. έως τις 14 μ.μ.
 
Ιωάννινα:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στην αίθουσα ‘Δημήτρης Κωνστάντιος’ στην εσωτερική ακρόπολη (Ιτς Καλέ) του κάστρου των Ιωαννίνων.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 8 π.μ. έως τις 14 μ.μ.
 
Κέρκυρα:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο Παλαιό Φρούριο (Αλευραποθήκες).
Ώρες διεξαγωγής: από τις 9 π.μ. έως τις 12 π.μ.
 
Ηράκλειο:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο Αναγνωστήριο της ΕΦΑ Ηρακλείου, οδός Ξανθουδίδου και Χατζηδάκη Ιωσήφ 1.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 8 π.μ. έως τις 15 μ.μ.
 
Ρόδος:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στη Βιβλιοθήκη της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, οδός Ιπποτών.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 9 π.μ. έως τις 13 μ.μ.
 
Μυτιλήνη:
Η διαδικασία θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, οδός 8ης Νοεμβρίου.
Ώρες διεξαγωγής: από τις 9 π.μ. έως τις 14 μ.μ.
 
  1. Διαδικασία
Τα μέλη ψηφίζουν αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, του διαβατηρίου ή άλλου σχετικού πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας, βάσει των καταστάσεων, που υπογράφονται από το Δ.Σ. Για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εκλογών είναι υποχρεωτική η προσκόμιση του βιβλιαρίου υγείας, το οποίο θα σφραγίζεται. Σε περίπτωση απώλειάς του θα υποβάλλεται σχετική υπεύθυνη δήλωση. Τα μέλη του Σωματείου μπορούν να ψηφίσουν μόνο μία (1) φορά σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο και αν βρεθούν την ημέρα των εκλογών. Για την εκλογή Τοπικής Επιτροπής μπορούν να ψηφίσουν μόνο στην έδρα του οικείου Παραρτήματος στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι (Καταστατικό, Άρθρο 34δ, σελ. 38-39).
Υπενθυμίζουμε στα μέλη ότι είναι απαραίτητη η τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων έως και την ημέρα των εκλογών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες.
Σε περίπτωση που δεν μπορούν να εξοφλήσουν το σύνολο του ποσού, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ταμία του Συλλόγου, Φανή Μπούμπουλη, στο τηλέφωνο του Συλλόγου (210 3252214) ή στο 6972001598, προκειμένου να γίνει ο σχετικός διακανονισμός.
 
Σε όλα τα εκλογικά κέντρα, κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών με συνδυασμούς, οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να επιλέξουν με σταυρό προτίμησης μέχρι 15 υποψηφίους από 1 ψηφοδέλτιο για το ΔΣ και μέχρι 3 υποψηφίους από το ίδιο ψηφοδέλτιο για την Ελεγκτική Επιτροπή (Καταστατικό, Άρθρο 33, σελ. 34-35).
Στα εκλογικά κέντρα Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ηρακλείου και Ρόδου, όπου υπάρχουν παραταξιακά ψηφοδέλτια για την Τοπική Επιτροπή, οι εκλογείς έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν με σταυρό προτίμησης μέχρι 3 υποψηφίους από 1 ψηφοδέλτιο (Καταστατικό, Άρθρο 33, σελ. 35).
Για την Πάτρα, όπου υπάρχει Ενιαίο Ψηφοδέλτιο για την Τοπική Επιτροπή, οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να επιλέξουν με σταυρό προτίμησης μέχρι έναν (1) υποψήφιο (Καταστατικό, Άρθρο 33, σελ. 35).
Η σταυροδοσία γίνεται με στυλό μπλε και μαύρου χρώματος.
  1. Μέτρα πρόληψης
Οι ψηφοφόροι παρακαλούνται να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που προβλέπονται (χρήση μάσκας προστασίας και αντισηπτικού στην είσοδο του εκλογικού κέντρου).
Επίσης καλούνται να φέρουν και να χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά τους στυλό, μπλε ή μαύρου χρώματος.
Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας-ένας.
Στο χώρο αναμονής έξω από το εκλογικό τμήμα, οι ψηφοφόροι να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις 1,5 μ και να μην είναι περισσότεροι των 10 στην σειρά.
Αν η Εφορευτική Επιτροπή το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να διακόπτει σε τακτά χρονικά διαστήματα και για λίγο τη ροή των ψηφοφόρων προκειμένου να καθαριστούν οι επιφάνειες των γραφείων, ο πάγκος μέσα από το παραβάν κλπ.
 
  1. Διευκόλυνση – Αποζημίωση μετακίνησης
 
 Τα έξοδα μετακίνησης θα εξοφληθούν ηλεκτρονικά (μέσω web banking) το συντομότερο δυνατόν, λόγω περιορισμένου οικονομικού αποθεματικού. Τα παραστατικά των μετακινήσεων, παρακαλούμε να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου (archaeol@otenet.gr) μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία: Τράπεζα (κατά προτίμηση ALPHA), λογαριασμός ΙΒΑΝ, ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου. Τα έξοδα θα καλυφθούν ως εξής:
1.       Για θαλάσσιες μετακινήσεις, θα κατατεθεί το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε εισιτήριο πλοίου κατηγορίας 3ης θέσης.
2.       Για χερσαίες μετακινήσεις, με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ ή τρένο, θα κατατεθεί το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε εισιτήριο ΚΤΕΛ μετ’ επιστροφής.
3.   Σε περίπτωση κοινής μετακίνησης με ΙΧ δύο ή τριών μελών του ΣΕΑ θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους μετακίνησης (απαραίτητες οι αποδείξεις καυσίμων και διοδίων).
4.  Για εναέριες μετακινήσεις θα πληρωθεί το αντίτιμο που αντιστοιχεί σε εισιτήριο ΚΤΕΛ ή πλοίου, ανάλογα με τον προορισμό. Σε περίπτωση που το αεροπορικό εισιτήριο είναι χαμηλότερου κόστους από τα προαναφερθέντα, θα εξοφληθεί στο ακέραιο.
 
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ: www.sea.org.gr → Ενημέρωση Μελών